Tilbake på terrengsykkelen - går for NM-gull

GJESTEVISITT: Carl Fredrik Hagen er tilbake på terrengsykkelen til morgendagens NM-ritt på Rjukan...

GJESTEVISITT: Carl Fredrik Hagen er tilbake på terrengsykkelen til morgendagens NM-ritt på Rjukan... Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI: I dag er det NM i terreng maraton. Carl Fredrik Hagen stiller til start, og må finne seg i å være blant de fremste favorittene til NM-tittelen i sin tidligere spesialdisiplin. Det er ikke 23-åringen selv helt med på.

- Nei, jeg ser ikke på meg selv som favoritt. Jeg er landeveissyklist jeg nå, påpeker han.

Men mye tyder på at han demper forventningene til seg selv. 23-åringen vant norgescupen sammenlagt i terreng maraton både i 2013 og 2014. Hagen har fra denne sesongen satset som landeveissyklist i Team Sparebanken Sør, men har på ingen måte glemt gamle kunster.

Overlegen seier

For knappe to uker siden stilte han til start i Furusjøen rundt, som er et av fem norgescupritt i årets sesong. Her var Tårnåsen-mannen overlegen. Hagen trillet i mål over åtte minutter foran nest beste mann, Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng fra Team Trek Mesterhus.

Årets NM-løp er Helterittet på Rjukan. I samme løype var det både norgescup og prøve-NM i fjor. Carl Fredrik Hagen vant på overbevisende måte og Han var nesten syv minutter foran Gregory Saw i mål. Det er en løype som passer klatrespesialist Hagen veldig godt.

- Den inneholder lange bakker og ordentlig sliteløype, i hvert fall de første fem milene. Det er en fin og krevende løype, sier Hagen.

Har noe ugjort

Hagen vant mange av rittene han stilte opp i i de to siste sesongene som terrengsyklist, men i NM, der buttet det imot for Tårnåsen-mannen.

- For to år siden hadde jeg av en eller annen merkelig grunn sesongens dårligste bein. I fjor hadde jeg en mageinfeksjon før start, og endte opp på sykehus, sier Hagen.

Han har med andre ord noe ugjort i NM, men favoritt vil han fortsatt ikke være.

- Det er noen som mener det. Jeg står fast ved at terrengsyklistene er favoritter i terreng-NM, men jeg stiller på start og har lyst til å vinne.

- Formen er såpass bra at de andre skal slite for å ta meg, legger han dog til.

Fakta Helterittet - NM 2015

NM terreng maraton - Helterittet (Rjukan)

Arrangør: Tinn IL

Lengde: 107,7 km

Stigning: 2721 meter

Toppunkt: 1182 meter

Kramper

Etter kun fem treningsturer på terrengsykkelen denne sesongen var det morsomt, men uvant for Hagen å gi alt i maratonrittet Furusjøen Rundt.

- Det var veldig gøy å få stifølelsen igjen, men det var utrolig slitsomt for fingrene og armene. Det var mange, og lange utforkjøringer på sti. Noen steder krevde det ti minutter med bremsing. Jeg fikk kramper i fingertuppene, og flere ganger gikk jeg skikkelig på trynet, for jeg måtte bare slippe bremsene, sier han.

Arctic Race of Norway

Uansett hvordan det går i NM er det neste ukes Arctic Race of Norway som har vært gulroten gjennom sommertreningen for Hagen.

- Jeg fikk vite at jeg skulle sykle Arctic rett etter NM på Lillehammer. Det har vært en Veldig fin motivasjon i sommer, og NM blir en god gjennomkjøring, sier han.

Etapperittet starter i Harstad torsdag, og går over fire dager. Målsettingen til Hagen og Team Sparebanken Sør er å vise seg godt frem.

- Vi håper å kunne gjøre det enda bedre enn i Tour des Fjords og at laget kjører bra sammen. Vi skal være forsiktig med å snakke om resultater, for det er vanvittig sterke felt som kjører. Vi skal Kjøre vårt beste og forhåpentligvis litt over evne. Får vi det til å klaffe kommer resultatene automatisk. Vi viste jo på siste etappe av Tour of Norway, at alt er mulig, sier Carl Fredrik Hagen.

Fakta Arctic Race of Norway

Etappe 1: 13/8. 210km. Start > Mål: Harstad > Harstad.

Etappe 2: 14/8. 155km. Start > Mål: Evenskjer > Setermoen.

Etappe 3: 15/8. 176km. Start > Mål: Finnsnes > Målselv.

Etappe 4: 16/8. 160km. Start > Mål: Narvik > Narvik.

Artikkeltags