- Holder det, eller…?

MÅLET ER NÅDD: Espen Kristiansen og Ekspress-laget til Follo Sykkelklubb er i mål etter å ha syklet Enebakk Rundt. Men er tiden god nok? En kan se på ansiktet hans at han til å begynne med var både sliten og usikker…

MÅLET ER NÅDD: Espen Kristiansen og Ekspress-laget til Follo Sykkelklubb er i mål etter å ha syklet Enebakk Rundt. Men er tiden god nok? En kan se på ansiktet hans at han til å begynne med var både sliten og usikker… Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

SKULLERUD: Du kunne se det på ansiktsuttrykket til Espen Kristiansen i det han passerte målstreken: Han var sliten og hadde gitt alt for at Follo SK Ekspress skulle komme under to timer i Enebakk Rundt, men det sto om sekunder. Holdt det, eller var de noen sure sekunder for sent ute?

Noen minutter senere kom bekreftelsen: Det holdt! Lagets offisielle sluttid var noen få sekunder under målsetningen og den magiske grensen på to timer.

- Skikkelig gøy! Dette betyr at sesongens første delmål er nådd, sier Langhus-mannen når det viser seg at Ekspress-laget hadde både nådd og klart målet.

Ingen tvil om hva som er sesongens store mål, det er Lillehammer – Oslo og uoffisielt NM i lagtempo 20. juni.

- Usikker før start

- Under to timer var målet, men jeg må innrømme at jeg var litt usikker før start – både på grunn av litt sykdom i gruppen, og med tanke på vær- og vindforhold, forklarer lagkaptein Jørgen Feldt.

Han var førstemann av Follo SK-gjengen i mål og ble klokke til 1.59.55. I løpet av få sekunder hadde tilstrekkelig mange mann til passert gummimattene som registrerer tiden. Det at klokken også starter i det man sykler over en lignende gummimatte ved start, gjør at det var Stian Gylder Haugland som fikk notert best nettotid i Follo-laget, med 1.59.52.

Hele veien hadde det vært en sekundstrid for å komme under to timer.

- Så at det kunne gå

- Da vi kom til Enebakk hadde vi en snitthastighet på under 40 kilometer i timen, mye på grunn av motvind og litt teknisk sykling i starten av løypa. Da trodde jeg ikke vi ville klare det, sier Feldt.

- Men da vi passerte Hauketo så jeg at vi hadde en snittfart på over 42 kilometer i timen. Da trodde jeg at det kanskje kunne gå.

Ingen lag fra Follo SK eller andre Follo-klubber har kjørt så fort etter at løypa for noen år siden ble lagt om og gjort tre kilometer lenger.

- Maksimalt av det vi kan klare

Follo 5 er Follo SKs nest beste lag, og de har som mål å sykle Lillehammer – Oslo på under fem timer, tøft nok det. I Enebakk Rundt hadde de satt seg to timer og tjue minutter som mål, og de de klokket inn på 2.16, kunne lagkaptein Jan Aasgaard konstatere:

- Veldig bra. Vi holdt et godt, jevnt tempo og kjørte maksimalt av det vi klarer som gruppe. Vi er i rute, mener Aasgaard.

Over 60 ryttere fra Follo SK fullførte årets Enebakk Rundt.

Kolbotn fornøyd

Kolbotn Sykkelklubb stilte bare med sju ryttere under årets Enebakk Rundt, men kjørte lagtempo og fikk en fin gjennomkjøring.

- En tid på like i underkant av 2.07 er vi godt fornøyd med, forteller lagkaptein Egil Bagge.

Kolbotn stiller i år med et lag på 22 mann som skal sykle Trondheim – Oslo, og det er klubbens store mål for sesongen.

Av lokale ryttere merker vi oss ellers at Monica Godtfredsen fra Driv IL i Enebakk noterte beste tid av samtlige kvinner da hun kom inn sammen med laget og fikk tiden 2.08.59. De første Driv-rytterne var i mål godt nede på 2.07-tallet.

Øyvind Sørumshaugen Melvold var første Drøbak-rytter i mål, på tiden 2.05.26. De hadde 11 inne på 2.05-tallet.

- Må trene en del

Det var spennende å stå i målområdet og vente inn lagene, som hadde startet med femminutters mellomrom, og mange hadde nok gitt opp å få Follo inn under to timer da gjengen dukket opp et par hundre meter fra mål. De som lå først og hadde krefter igjen ga alt i den siste kneiken inn til mål, og så viste det seg altså at sekundene var på deres side denne gang.

- Laget fungerte bra, det var trygg og god kjøring – i tillegg til at vi unngikk både uhell og nedbør. En må trene en del for å kunne sykle på tider som dette, men akkurat nå føles det som om det er verdt all treningen, sier Espen Kristiansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken