LANGHUS: Fredag kveld holdt Follo HK sin avslutningsfest med høytidelig utdeling av årets kåringer. Samtidig var det farvel med en trener som har satt dype spor etter seg.

Dusan Poloz vender hjem til familien i Tsjekkia i dag. Den populære treneren har satt spor etter seg, ikke bare i elitesatsingen Follo HK, men også rundt omkring i samarbeidsklubbene. Lovordene var så mange, og fra alle kanter fredag kveld, at Poloz selv ble småbrydd. Leder i Siggerud IL Ole Jan Johansen startet:
– Når du har vært og trent vårt G14-lag har du vist en entusiasme og glød som ikke er sann. Du har bidratt til at vår klubb har fått et veldig positivt forhold til Follo HK, og jeg vet det gjelder for de andre samarbeidsklubbene også, sa Ole Jan Johansen. Mange mener den karismatiske trenerens innsats i samarbeidsklubbene har vært en medvirkende årsak til at klubben har dratt over 700 tilskuere i snitt til sine hjemmekamper i år.

En epoke er over

Utover kvelden ble det så mye ros at lagkaptein Morten Hansen syntes det fikk være grenser:
– Nå begynner jeg å bli lei all skrytingen, sa Hansen, før heller ikke han kunne dy seg:
– Som jeg har sagt før. Du har vært hovedgrunnen til at jeg har fortsatt som håndballspiller de siste tre årene. Du har gitt 100 prosent, og ofret kone og barn - nesten - for oss. Du har en entusiasme jeg ikke har sett maken til, og har gjort en utrolig god jobb. En æra slutter med deg, men det er også starten på en ny, sa Hansen.
Altmuligmann i Follo HK, Jan Magnor, som har fått et spesielt forhold til tsjekkeren avsluttet:
- Det er synd du forlater oss, men jeg forstår godt at du vil hjem til kone og datter. Det blir et savn for meg, men jeg håper vi kan ha en viss kontakt for det, sa en rørt Magnor.

Kåringer

Poloz selv takket samtlige som har jobbet for klubben i de tre årene han har trent laget.
– Jeg sier ikke farvel, men på gjensyn, sa Poloz.
Det var også tid for kåringer. Årets spiller ble Magnus Jøndal. Han ble også årets spiller i ØB med 25 baller. Jøndal ble også toppscorer med 113 mål. Årets forsvarsspiller ble Joachim Østerås.

Morten Hansen har spilt ni sesonger i klubben (213 kamper/422 mål). Han fikk "Trofasthets-prisen". Toppscorer for rekruttlaget fikk også pris. Magnus Juul scoret 80 mål i årets 2. divisjon.
Jan Magnor fikk også en helt uventet påskjønnelse.
– Du legger ned så mye jobb for denne klubben. Du trenger litt tid til å slappe av, sa daglig leder Frode Nordli, før han overrakte en firedagers tur med en av sponsorene, Explore Travel, til Lisboa.