SKI: – Jeg er spilleklar. Jeg stiller opp når han (trener Dusan Poloz) har bruk for meg, sier Tom Christian Helland Olsen. Etter to kamper for Follo HKs 2. lag, er han klar for "sjarmøretappen", vel 11 måneder etter at korsbåndet røk i oppgjøret mot Kristiansand.
– Det hadde ikke gjort noe det nei, men vi må fortsatt ta fire poeng før opprykket er klart, fortsetter Follo-spilleren.

Perfekt comeback

Førstkommende lørdag er Romerike Håndball motstander hjemme i Langhushallen. Tom Christian regner ikke med at han kommer med i troppen til dette oppgjøret. Skulle han likevel få tillit av Dusan Poloz, kommer det som en positiv overraskelse.
– Jeg har snakket med Dusan, så vi får se. Men det blir nok ikke noen debut nå til lørdag, tror Helland Olsen.
På den påfølgende onsdagen skal imidlertid Follo HK møte bunnlaget Nit-Hak. Dette kan være den perfekte kamp å gjøre comeback i. Tom Christian ser heller ikke bort ifra at han kan få prøvd seg i dette oppgjøret. Han har trent godt den siste måneden, og i kampene for 2. laget har det gått overraskende bra.
– Det har gått veldig greit. Jeg er positivt overrasket over at jeg ikke er redd for å gå inn i dueller og taklinger. Får jeg spille på førstelaget, kommer det som en ekstra bonus, sier han.

Motivert

Selv om det var en gedigen nedtur å bli skadet, innrømmer Tom Christian i dag at det likevel har kommet noe godt ut av det.
– Tidligere har jeg hatt kompiser som har slitt med tilsvarende skader. Jeg sa vel da at dette var noe jeg ikke kom til å orke. Nå i ettertid tror jeg faktisk det har vært godt for motivasjonen med et lite avbrudd. Nå er jeg virkelig innstilt på å komme tilbake, og ikke minst spille for Follo HK i eliteserien, sier han.
Tom Christian har hele tiden fått god støtte fra sin søster og Follo HKs fysioterapeut Ingvill Helland Anderson. Han er ikke i tvil om at dette har vært med på å gjøre "ventetiden" enklere og ikke minst kortere. I tillegg har han trent styrke, mye styrke.
– Det har blitt noen timer i bua, for å si det slik. Det er noe som må til. Jeg føler vel også at jeg har kommet styrket ut av dette, både fysisk og ikke minst psykisk, sier Tom Christian Helland Olsen.