OPPEGÅRD: 2015 har vært et travelt år for Drøbaksjenta Jenny Norem. Etter to sesonger i Kolbotn har hun virkelig etablert seg på førstelaget med 13 ligakamper fra start og tre nettkjenninger. I sommer representerte hun Norge i J17-EM, hvor hun blant annet scoret mot Irland.

– Det er veldig gøy å få sjansen. Det tok litt tid før jeg virkelig kom i form, men jeg gjorde det på slutten i fjor og har fortsatt der jeg slapp i år. Det er ikke noe jeg forventet, og det er gøy at David tørr å bruke meg og satse på en som er så ung, forteller 1998-modellen.

På Kolbotns egen nettside beskrives Norem som "hurtig, driblesterk, slepen teknisk, uredd og uten respekt for motstanderen". Selv har hun ingen spillere hun vil sammenligne seg med, men forklarer at hun ser opp til og har lært mye av tidligere lagkamerat og venninne Synne Jensen.

Å erstatte Jensen er imidlertid ikke noe hun ser for seg å gjøre med det første.

– Jeg kan hente litt inspirasjon derfra, men jeg har ikke turt å se for meg at jeg kan erstatte Synne. Hun har ekstreme ferdigheter, men det hadde så klart vært gøy å få til og spille på en lignende måte etter hvert.

Veteran-hjelp

En annen lagkamerat Norem trekker frem som et forbile er superveteran Solveig Gulbrandsen, som også er tenåringens trener på Wang videregående skole.

– I Norge er Solveig Gulbrandsen et forbilde for mange. Derfor er det ekstremt stort å spille med henne for Kolbotn. Jeg får utrolig mye hjelp av Solveig. I tillegg er hun treneren min på Wang, så å ha henne på begge arenaer gjør at jeg lærer enda mer.

På Wang trener Norem tre ganger i uken, i tillegg til fire Kolbotn-treninger og kamp. Treningshverdagen kombinert med skolegang samt sosiale begivenheter skaper tidvis en vanskelig hinderløype, innrømer Norem. Hun synes imidlertid hun kommer seg greit gjennom den.

– Det er en utfordring å balansere alt, men heldigvis har jeg venner som har forståelse for det jeg driver med og støtter meg.

Store ambisjoner

Norem er sikker på at hun ønsker å satse på fotballen, og vil både ta steget til utlandet og spille på landslaget.

– Det er å dra til en toppklubb som er målet, kanskje i Tyskland eller Frankrike. Sånn som Caroline Graham Hansen, Synne eller Ada Hegerberg. Den store drømmen er å spille for A-landslaget til Norge, og bare å spille for J17 er en ære.

For øyeblikket konsentrerer hun seg imidlertid bare om høstsesongen med Kolbotn, som ligger på en femteplass med medaljehåpet i en tynn tråd.

– Vi har hatt litt utur i vår med en del uavgjortkamper, som vi ikke har klart å vippe til vår fordel, men vi har prestert greit. Nå må vi bare kjøre på.

Norem og Kolbotn spiller sin neste kamp hjemme på Sofiemyr stadion mot Tom Nordlies Avaldsnes lørdag.