Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kan slå hvem som helst

Artikkelen er over 11 år gammel

Follo HK slo Fyllingen 26-25 onsdag kveld. Nå er rødtrøyene klare for sluttspill. Der kan alt skje.

LANGHUS: – På vårt beste kan vi slå hvem som helst, det er det ingen tvil om. Det har vi bevist tidligere i år. Vi skal imidlertid være såpass beskjedne å innrømme at det har svingt en del i år, sier Erik Strøm. Han var mannen som sendte Fyllingen hjem til Bergen med nok et tap i Langhushallen da han dundret inn 26–25 med drøye 15 sekunder igjen på kampuret. Også dagens toppscorer med åtte mål, Henrik Sverdrup Flack, tror det spiller mindre rolle hvem man møter i en kvartfinale.
– Jeg har ingen ønsker når det gjelder motstander. Vi må tenke på hva vi skal gjøre selv. Vi kan slå alle, og har vist at vi er best når vi kan slå fra underlege, sier Flack.

Viktig
Nå gjenstår kun én kamp av årets seriespill. Borte mot Bækkelaget på lørdag. Med seier der sikrer Follo seg 4.-plassen. Den kan gi E-cup.
– Hvor viktig er det for dere å bli nummer fire?
– Det vil gi oss en fordel i trekningen av kvartfinalene. Det er aldri dumt med en slik fordel. En 4. plass er imidlertid langt over målsettingen vår, sier Flack.

Tungt
Fyllingen og landslagets tidligere Follo-målvakt, Magnus Dahl, har etter hvert blitt vant med å tape mot gamleklubben. Nok en gang måtte han dra fra Langhushallen med et knepent tap.
– Det er utrolig bittert. Det er aldri gøy å tape uansett hvem det er mot. Ikke noe spesielt med Follo. De har imidlertid tatt noen steg, blitt mer stabile, og er et godt lag, sier Dahl.
– Dere har tapt tre ganger mot Follo denne sesongen. Ingen drømmemotstander i et sluttspill, eller?
– Jo, jeg håper vi får en muligheten til å vise at vi kan slå dem, avslutter Fyllingens målvakt.

Follo åpnet kampen mot Fyllingen i 3-2-1, men fem scoringer på rappen fra Fyllingens målmaskin Svend Magnus Pettersen gjorde at han ble tildelt frimerke midtveis i 1. omgang. Da fikk Follo bra kontroll, anført av en opplagt Philip Åkesson i buret. Rødtrøyene fikk en pangåpning på 2. omgang og var oppe i 18–13 før ti  minutter var spilt av de siste 30. Likevel ble det en «rysare» hvor altså Erik Strøm avgjorde i et nytt sekunddrama. Hele 982 tilskuere hadde møtt frem i Langhushallen i kveld.

Eldin Hajdarevic var ikke med i dagens kamp. Angivelig på grunn av for dårlig treningsgrunnlag. Trener Jan-Ivar Lorentzen bekrefter at toppscorerens tid i klubben mest sannsynlig er over.

To gladmeldinger før kampen i dag. Benjamin Nordby er tilbake i Follo HK etter ett år i Tistedal,  og Martin Juul, for tiden korsbåndskadet, har signert ny kontrakt med Follo HK.

FØLG KAMPEN HER: