VM-gull til Gjertrud Bø

Artikkelen er over 16 år gammel

Gjertrud Bø, Follo Sykkelklubb, gikk til topps i sin klasse, under helgens veteran-VM i terrengsykling

DEL

CANADA: Gjertrud Bø, Follo SK vant klasse 40-44 år. Her er hvordan Follo-syklisten selv opplevde gull-løpet.
- Bedre løype kunne jeg ikke fått. Sykkelen var OK og det kjentes knallbra ut på oppvarmingen. Var heldig med at de hadde to min. mellom 5- årsgruppene. Det ble bare to runder av åtte km. De første 500 metrene var jeg nr. fem-seks. Etter 1, 5 km var jeg nr. to. Begynte å ta igjen ryttere fra tidligere starter. Var ca. 10 sek bak lederen. Veltet etter 2,5 km da jeg skulle passere en rytter. Skled i den løse sanden. Tapte 30 sek. Kjede hadde falt av og jeg hadde storskiva rett før en motbakke. Lå vel på 5-6 plass når jeg startet igjen. Etter 5 km var jeg på 2. plass igjen. Så lederen 30 sek foran.
- Avstanden holdt seg til 2 km ut i siste runden. Jeg drog innpå både i motbakkene og det tekniske partiet hvor det var småkupert og høy fart. Hamret på og var skikkelig skjerpet. 2 km før mål var jeg bare 10 sek. bak. Jeg bare tenkte go,go,go... Å bli nummer to er ikke det samme som å vinne. Tenkte at dette kanskje var min livs sjanse å vinne. I km før mål var jeg bare 3 sek bak, og hun klarte ikke å sykle opp en megabratt bakke. Jeg feiet på for å passere henne. Men hun stilte seg mitt i veien. Jeg måtte derfor stoppe. Hun gjorde det vanskelig for meg å passere når jeg løp. Jeg bad henne flytte seg. Jeg la inn full turbo og sprintet opp bakkene og ned mot de tekniske utforkjøringene over steiner og ned dropp. Holdt høy fart og var megaskjerpet.
- Hadde ikke råd til den minste feil selv om det ble en liten luke. Det var herlig å se målstreken. Pustet som en hvalross. Hadde gitt rakkeren i astmaen på siste runden. Å henge over sykkelen med piping i brystet får en tåle om en skal bli verdensmester."
I mål var Gjertrud Bøl 30 sekunder foran nummer to i mål, amerikanske Shelly Wilson.

Artikkeltags