LANGHUS: Etter opprykkssesongen til eliteserien, måtte Benjamin Nordby ta steget ned en divisjon, nærmere bestemt til «bortgjemte» Tistedalen på utlån. Men det gjorde Follo HK-spilleren godt.
I «skjebnemøtet» med nyopprykkede Oppsal fikk han vist hva han er god for- både i forsvar og angrep. Dermed var han en av hovedbidragsyterne til at Follo HK tok sin første seier for sesongen. Og det på en overbevisende måte.

LES OGSÅ:Follo HK-fakta

Må gripe sjansen

Benjamin Nordby fikk mer ansvar og ikke minst mye mer spilletid under sitt opphold i 1. divisjon.
– Det var et bra år for meg. Jeg håpet likevel at jeg skulle komme meg tilbake. Det har jeg også lykkes med. Nå må jeg bare gripe den muligheten jeg får, sier Nordby som har fått en del ekstra muligheter etter at Anders Skiaker Myhra ble skadet. Dermed har han overtatt der Myhra slapp.
Tre scoringer ble det på Nordby mot Oppsal.
– Det var vel også en bra uttelling, men jeg synes det er like moro å stå der bak. Det er i forsvar vi vinner matchen. Det er der vi skaper trygghet, fortsetter Nordby.

Klasseforskjell

Etter åpningsminuttene, hvor Follo HK nærmest kontret Oppsal i senk, jevnet kampen seg etter hvert ut. Hjemmelaget slet i etablert angrepet, og i kortere perioder satt heller ikke forsvaret som det pleide.
– Men uansett, fortsetter Benjamin Nordby, så har vi ikke de lande svake periodene lengre. dermed går det også bedre over hele banen.
Etter 22 minutter sto det også 9–9 i Langhushallen. Da takket hjemmelaget like god for følge. I resten av kampen var det nærmest klasseforskjell på lagene.
– Mot slutten av første omgang fikk jeg en godfølelse. Selv om jeg ikke var sikker på at vi kom til å vinne, skjønte jeg at det kunne gå veien, sier Nordby.

Utklasset

Follo HK økte til 21–16 vel midtveis ut i annen omgang, og etter at Kyrre Vegard Johannesen kom tilbake fra en to minutters hvile, startet utklassingen av Oppsal.
Philip Åkesson sto meget godt mellom stengene og kontringene satt som de skulle – ofte med Magnus Jøndal som avslutter. Da var Follo HK på sitt beste og Oppsal minnet mer om et 1. divisjonslag.
– Det er lettere å starte en ny uke nå. Vi skal også slå Vålerenga til helgen, sier Benjamin Nordby.