Ble mester uten å vite det

Ulrik Pedersen (17) fra Drøbak ble i helgen lagverdensmester i gokart i klassen Rok sammen med Kenneth Årsnes fra Ålesund
.begge fOTO: FREDRIK VARFJELL

Ulrik Pedersen (17) fra Drøbak ble i helgen lagverdensmester i gokart i klassen Rok sammen med Kenneth Årsnes fra Ålesund .begge fOTO: FREDRIK VARFJELL

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det kom som en stor overraskelse på Ulrik Pedersen (17) fra Drøbak da han og lagkamerat Kenneth Årsnes fra Ålesund ble utropt til verdensmestere i gokart.

DEL

DRØBAK: – Vi sto og så på premieutdelingen, og så ble vi plutselig ropt opp som vinnere av Rok-klassen. Det kom som litt av et sjokk, forteller Ulrik Pedersen litt stolt.
For Ulrik og lagkameraten trodde ikke at de kunne vinne, siden Ulrik kjørte inn til en 10. plass og Kenneth til en fjerdeplass.
– Jeg ble kjørt fra i starten i den innledende runden. Men jeg klarte å kjøre meg opp til en 11. plass. Jeg trodde finalen røk der og da, men det gjorde den heldigvis ikke, sier Ulrik.
I finalen kjørte det 34 av 102 kjørere, så Ulrik er veldig stolt av å ha blitt verdensmester i klassen.
– Jeg har vært med to år tidligere også. Da har jeg vært litt uheldig og blitt kjørt av banen av samme typen begge gangene, og har havnet på 22. plass. Nå var ikke han med, og det var litt synd, sier han og smiler.

Nyoperert

VM i gokart gikk av stabelen i Lonato i Italia i helgen.
Mandag kom en lykkelig nybakt verdensmester hjem til Drøbak. Tidlig tirsdag morgen gikk turen til Ahus for en kneoperasjon.
– Jeg ødela menisken i høyre kne for en god stund siden. Har faktisk ventet i halvannet år på operasjon. Derfor har jeg ikke fått kjørt så mye i år som jeg hadde ønsket. Men VM ville jeg ha med meg, sier han.
Skaden i høyre kne har hindret Ulrik i å kjøre nesten hele sesongen.
– Vi var en tur i Bergen i august. Der rakk jeg å kjøre tre treningsperioder, og så stoppet det. Da klarte jeg ikke å kontrollere gasspedalen. Og når snittfarten er på mellom 80 og 90 kilometer i timen, er det ikke så lurt å fortsette, mener han.

Solgt alt

Da ØB var på besøk hadde han ingen gokart å vise frem.
– Nei jeg har solgt alt for å kunne gå opp en klasse neste år. Det eneste jeg har er hjelmen og pokalen fra helgen, sier han og ler.
Han regner med å bruke mellom 200.000 og 300.000 kroner neste sesong. Og da trenger han sponsorer.
– Pappa har vært sponsoren min hittil. Men nå må jeg prøve å finne noen selv. Og da håper jeg det hjelper med en verdensmestertittel, sier han oppfordrende.
Kneskaden regner han med er leget lenge før neste sesong starter.
– Sesongen begynner i vinterferien og avsluttes på denne tiden, så det går nok bra. avslutter han.


Artikkeltags