MOLDE: Drøbak/Frogn tapte hele 4-1 borte mot Molde 2 i 2. divisjon mandag. Drøbak/Frogn vurderte imidlertid å protestere. De mener Molde 2 brukte fire spillere som var eldre enn 23 år i gårsdagens kamp. Det er bare lov på bruke tre i en rekruttkamp. Kristoffer Vatshaug (32), Tommy Høiland (24), Aliou Coly (23) og Per Egil Flo (24) startet gårsdagens kamp. Problemet er at man er i tvil om alderen på Coly.

På de aller fleste nettsider, inklusive wikipedia, står han med fødselsdato 14. september 1990. Andre steder, også hos NFF, opererer man med 10.12.1992.

Det har tidligere vært stilt spørsmål rundt senegaleserens alder. Da NRK intervjuet Ole Gunnar Solskjær i forbindelse med overgangen til Molde før årets sesong ville heller ikke den tidligere United-spissen si noe om Colys alder. Da Coly i fjor var på prøvespill i Sogndal var han ifølge Sogn Avis 23 år. På Moldes egne nettsider ble alderen justert ned til 20 år. Men spørsmål rundt spillerens alder, ville ikke Solskjær svare på.

Jeg står over å svare på dette. Det er riktig å vise litt respekt, svarte Solskjær den gang.

Men du er sikker på at du har riktig alder på spilleren du har kjøpt?

Aliou er en god spiller vi vil se utvikling hos, er alt Solskjær ville si rundt spørsmålene fra NRK om hvor gammel spissen var.

– Det er dessverre ikke uvanlig at Afrikanske spillere opererer med feil eller flere pass og fødselsdatoer. Ved en eventuell klage er det meget sannsynlig at NFF vil forholde seg til den registrerte dokumentasjonen de har, som er et pass med dato 1992, sier sportslig leder i DFI, Lars Smith.

Under oversikten over spillere i Moldes stall har klubben i dag endret fødselsdato til 10. desember 1992.

Hvis DFI likevel protesterer, og får medhold, vil det bety at Molde 2 mest sannsynlig må ta turen ned i 3. divisjon. Sportslig leder i DFI, Lars Smith, sier klubben nå skal vurdere hva den skal foreta seg, men at en protest mest sannsynlig er uaktuelt.

Det er grunn til å tro at andre klubber i nedrykksstriden vil forfølge saken videre. For DFI har det liten betydning hva utfallet blir.

Tommy Høiland sendte vertene i ledelsen etter 35 minutter mandag. I andre omgang rant det inn mål bak Glenn Arne Hansen. Eirik Hestad, Agnaldo og Zlatko Tripic bidro med en scoring hver for Ole Gunnar Solskjærs nest beste menn. René Elshaug reduserte like før slutt.

Trener André Bergdølmo synes imidlertid laget hadde godt av å oppleve kvalitetsforskjellen.

– Av og til kan guttene tro de holder Tippeliga-standard, derfor var det bra at de fikk seg en på trynet i dag. Med dette laget er Molde 2 naturligvis bedre enn oss, men jeg synes det er flott at vi får et referansepunkt på hvordan vi ligger an, forklarer han til Østlandets Blad.

Molde 2 kjemper mot nedrykk, og stilte dermed med et sterkt mannskap mandag. DFI har ingenting å spille for når det gjenstår to runder.

Trener Even Ødegaard startet kampen, men ble byttet ut etter ett minutt. Mehmet Atik kom inn. Det er for å ha flest mulige spillere tilgjengelig for DFIs rekruttlag, som kjemper om opprykk fra 5. divisjon.

Selv om DFI nå ligger i «ingenmannsland» (5. plass) på tabellen i annendivisjon, så benekter likevel Bergdølmo at sesongen er over for deres del.

– Vi har fortsatt en jobb å gjøre. For det ene får vi bonuser fra sponsorene våre om vi gjør det bra. Dessuten må vi kjempe for at annetlaget skal bli spilleklare for fjerdedivisjon neste år

Alt om DFI

Tabell 2. divisjon, avdeling 1