SEIERSTEN: – Vi legger vekt på allsidighet, slår han fast.

– Vi starter alle treninger med lekøvelser. Deretter skal alle innom både en hopp-, kast- og løpsøvelse. Her kan de måle seg litt mot de andre. Så avslutter vi alltid med en eller annen form for stafett. Her blander vi litt når det gjelder alderen, og da gir de alltid alt for å komme fortest mulig til mål, forteller Kvernen.

Friidrettstreningene på Seiersten er foreløpig forbeholdt aldersgruppen fra 6–12 år. For å kunne gi tilbud til flere trengs det flere trenere. Siden oppstarten i fjor har så mange som 60 barn vært innom. Stort sett er de en gjeng på 25 som kan regnes som aktive i den gjenoppstartede gruppen.

Tente til for fullt

Nordmøringen Øyvind Kvernen flyttet til Drøbak i fjor sommer. Han har bakgrunn fra friidrett, men er nå minst like aktiv i multisport. For å gjøre historien kort, var det Anders G. Johansen i Frogn idrettsråd som tente til for fullt da han fikk høre om Kvernens bakgrunn som friidrettsutøver.
Et par uker senere var styre valgt og regelmessige friidrettstreninger i gang – for første gang på flere år.

Les også: Du kan være med på multisportuke

Mange ganger

– Det er morsomst å løpe stafett, synes Jo Alnæs (7,5). Å hoppe er også gøy, sier han under en pause i høydehopp.

– Jeg synes friidrett er gøy fordi en får være med på så mange forskjellige ting, sier Erle Aas Martinsen (9).

– Høyde er aller mest gøy. Men det er litt vanskelig. Man må gjøre ting mange ganger for å bli ordentlig god, understreker hun.

Vil samarbeide

Kvernen selv er den første til å understreke at den aktive skigruppen i DFI har tatt seg av – og tar seg fortsatt av – mye friidrettsaktivitet i Frogn. Han nevner terrengkarusellen, Blomstermila og de 600 som hver vinter er aktive i karusellrenn på ski. Mange av disse er også aktive i friidrett.

– Vi vil gjerne samarbeide enda mer med skigruppen, understreker han.

Også etablerte friidrettsklubber (med fast dekke!) i Ås, Ski og på Nesodden nevner han som aktuelle samarbeidspartnere. Kvernen er opptatt av multisport og samarbeid på tvers av grenser, øvelser og idretter. Og så ser han frem til at det om ikke altfor lenge kan bli fast dekke på Seiersten stadion. Over ti millioner er allerede satt av. Foreløpig er de fleste friidrettsutøverne i DFI for ferske til å delta i ordinære stevner. Men den 20. juni skal de ha et internstevne, der barna får prøve seg litt i noen øvelser.

– Medaljer er bestilt, forteller Øyvind Kvernen.