FAGERSTRAND: Det er ikke de “gode, gamle” bolerne Einar Koren i Antidoping Norge først og fremst er bekymret for. Det er snarere det han omtaler som “Paradise Hotel-generasjonen”.

- Med det mener jeg ungdommer som er i overkant – for ikke å si sykelig – opptatt av kropp. Gutter som trener og vil bli store og sterke, jenter som slanker seg og tilfører kroppen kjemikalier for å ta seg best mulig ut. Det er et økende fokus på kropp. Men derfor er det også viktigere enn noen gang med trygge voksne som virkelig er til stede – og da mener jeg til stede – i idrettslagene og treningsmiljøene, sier Koren.

LES OGSÅ: – Må innse at det er doping også i Follo

Han kunne videre fortelle at det viser seg at i Stavanger har mellom fem og ti prosent av gutter fra 16-20 år på de store treningssentrene i byen, vært borti anabole steroider.

For gutter – vel å merke gjelder dette kun gutter – er de tilsvarende tallene for de som går på treningssentre med lite tilsyn mellom 30 og 50 prosent(!)

- Ikke det at det er noe galt i å bli stor og sterk. Det er bare måten det gjøres på, presiserer han.

- Dette er i veldig stor grad en guttegreie, sier Koren. Men nevner for eksempel at jentenes fitnessmiljø er blant dem som ikke har vært spesielt ivrige etter å inngå avtaler med Antidoping Norge.