SKI: Follo FKs Ruben Valdueza Eiret blir lånt ut til Drøbak/ Frogn fra 1. august. Dermed får laget fra badebyen en hjelpende hånd fra «fienden» i kampen om å rykke opp til 2. divisjon.

– Det er bare hyggelig hvis vi hjelper DFI, men vi gjør dette først og fremst for at Ruben skal få utvikle seg. Det tror vi han gjør ved å være en viktig spiller på et 1. lag som spiller viktige kamper, sier Follo FK-trener Hans-Erik Eriksen.


Valdueza Eiret spilte fra start da Follo FK spilte mot Lørenskog, men det har blitt mest 3. divisjonsfotball på Langhus-gutten denne sesongen.


– Follo FK 2 ligger jo langt nede på tabellen i 3. divisjon (samme avdeling som DFI). Er det lurt å låne ham ut?
– Vi tenker jo utvikling på våre spillere. Ruben har utviklet seg mye denne vinteren, men vi har ikke noe helt 1. lagstilbud til ham nå. Vi tror han kommer tilbake som en bedre spiller, sier Eriksen.

Positivt inntrykk

Valdueza Eiret har proffkontrakt med Follo FK. Selve avtalen med DFI er ikke klar foreløpig, men Follo FK-spilleren har trent med DFI denne uken og fått et positivt inntrykk.


– Det er en bra klubb. Jeg trente med dem på mandag og profesjonaliteten er veldig bra. Forskjellen er at de spiller en divisjon under Follo, sier Valdueza Eiret.


– Det er snakk om et utlån, men hva hvis du og DFI skulle rykke opp?
– Det er jo det de går for, og skulle det bli opprykk får vi ta det som det kommer da, sier Valdueza Eiret.


– Du går til det mange betrakter som Follos erkefiende nå. Har du ofret det noen tanker?
– Jeg har tenkt på det, men jeg må tenke på meg selv og ikke på at DFI er Follos fiende. Jeg får nye utfordringer, og blir en del av et 1. lag som spiller viktige kamper, avslutter Valdueza Eiret.

Bra DFI-tilvekst

Drøbak/Frogn-trener Frode Birkeland er naturlig nok godt fornøyd med å få på plass Follo FK-spilleren. En solid forsterkning for rødtrøyene.


– Han er en spiller som kan prege oss og ta ansvar. Vi får en spiller som har trent på et høyere nivå. Ikke noen breddeklubb-spiller som vi må starte på scratch med, sier Birkeland.

DFI er tynne lengst fremme på banen. Birkeland bekrefter at klubben også er på jakt etter en spiss.