ØSTRE GREVERUD: iPhone er en fin ting. Torsdag kveld «sørget» denne duppeditten for at Oppegård IL kunne finne frem champagnen og feire opprykk til fotballens 4.divisjon.

Fire minutter før slutt utlignet nemlig Kjelsås 3 til 3-3. Skuffelsen på Oppegård-benken var stor, for med seier ville de vært sikret opprykk. Ved pause ledet hjemmelaget 3-2 etter en meget god og sjanserik første omgang. Henrik Selnes, Timothy Herland med god hjelp av et Kjelsås-bein og Kenneth Skoglund hadde nettet. Akkurat da var det nok mange som trodde at nå var de på vei mot det etterlengtede opprykket.

SE BILDER HER: Oppegård rykket opp

- Vi var slitne

- Det er klart vi er skuffet. Men vi var slitne og jeg følte at de kom nærmere og nærmere utover i andre omgang, sa en ærlig Oppegård-trener, Geir Sjøvold, rett etter kampslutt.

- Vi har tre kamper igjen, mot Bækkelaget, Ski og Ullern. Det kan bli tøft nok, så slik sett var det litt synd at vi ikke avgjorde det i dag. Men vi har hatt mye stang inn tidligere i år, så vi får håpe det fortsetter, trøstet Sjøvold seg og sine etter kampen.

- Oj, vi rykket opp

Deretter tuslet han sammen med våte, slitne og slukørede spillere inn i garderoben. Først da de fleste var renvasket, påkledd og på vei hjem, var det en eller annen som via sin iPhone fant ut at Ski hadde tapt 1-4 for Hammersborg.

- Oj, vi har visst rykket opp likevel, kom det stille fra lagleder Magne Mellem Enoksen. Som løp ned i garderoben med den gledelige beskjeden.

Nå kom smilene frem – og ikke lenge etter dukket det også opp en flaske champagne fra et eller annet sted. Snart sto både spruten og jubelen i taket.

SE TABELLEN HER

ALT OM OPPEGÅRD HER

- Viktig for de yngste

- Hva tror du dette vil bety for klubben?

- Først og fremst håper jeg at dette vil bety mye for de yngste spillerne i Oppegård IL. Fjerdedivisjon er noe helt annet enn femte. Jeg håper opprykket kan inspirere, og at de nå vil få følelsen av at vi er med, vi også, sier trener Geir Sjøvold.

Takket være en iPhone fikk han bekreftet at det fortsatt er litt stang inn for Oppegård denne sesongen.