Uenige om veien videre til ny hall

Avtroppende leder Bjørn Barland i Kolbotn IL vil ikke gi opp Sofiemyr Arena og var uenig i forslaget om at klubben i stedet burde jobbe for en ny hall i Kolbotn sentrum. FOTO: HENRIK AASBØ

Avtroppende leder Bjørn Barland i Kolbotn IL vil ikke gi opp Sofiemyr Arena og var uenig i forslaget om at klubben i stedet burde jobbe for en ny hall i Kolbotn sentrum. FOTO: HENRIK AASBØ

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Skal Kolbotn IL jobbe videre for å realisere Sofiemyr Arena, eller satse på å få bygd en ny hall nær sentrum? Dette skapte diskusjon på klubbens årsmøte.

DEL

SOFIEMYR: Når krybben er tom, bites hestene. Og når alle får for lite treningstid, blir det uenighet om veien videre.


Et forslag framsatt av Jan Bjørnstad gikk ut på at styret i KIL heller burde legge en ny strategi og jobbe for ny flerbrukshall nær Kolbotn sentrum, i stedet for Sofiemyr Arena, var det som vakte mest diskusjon på onsdagens årsmøte.


– Jeg registrerer med forundring at Sofiemyr Arena AS er avviklet. Nå tror jeg vi må innse at det vil ta veldig lang tid å vente på at dette prosjektet kan realiseres,. I mellomtiden ønsker jeg at vi prioriterer annerledes, og satser på å få bygd en ny hall i Kolbotn-området. Det er mye mer realistisk, sa Bjørnstad som begrunnelse for sitt forslag.

Ville være vinglete

Cecilie Westby var enig:
– Jeg tror ikke det er politisk vilje i Oppegård kommune til å realisere Sofiemyr Arena, oppga hun som grunn for å støtte Bjørnstads forslag.

Avtroppende KIL-leder Bjørn Barland mente det ville være vinglete av klubben å gi opp Sofiemyr Arena nå:
– Nå har vi jobbet i fire år for å få til dette. Vi kan ikke gi opp Sofiemyr Arena nå som vi omsider nærmer oss maratonporten, mente han.

Ikke imponert

I løpet av debatten var det mange som ga uttrykk for at de ikke var videre imponerte over Oppegård-politikernes evne eller vilje til å få til mer anlegg og treningstid.


Den livlige diskusjonen endte med at påtroppende leder Pål Wirak forfattet og fremmet et motforslag som fikk tilslutning av 32 av de 46 stemmeberettigede. Dette gikk ut på at man står fast på å jobbe for Sofiemyr Arena, men at det legges opp til en bred debatt og legges fram en ny startegiplan på neste årsmøte.

Skal betales tilbake

Ellers vakte den svake økonomien i både dame- og herrefotballen både debatt og bekymring. Ekstra pikant er det at disse to gruppene til sammen har en gjeld på 1,3 millioner til hovedlaget. Det er sagt klart at dette skal betales tilbake, men foreløpig bare dobler den seg år for år.


I mellomtiden hjelper det litt på situasjonen at årsmøtet vedtok å legge ned yngres avdeling. Disse jentene og guttene, som har 600.000 «på bok», tar nå med seg disse pengene inn i henholdsvis dame- og herreavdelingen i KIL.

Nytt KIL-styre

Pål Wirak ble under onsdagens årsmøte valgt som ny leder i Kolbotn IL.
Med seg i det nye styret får han Knut Bjarne Nordhaug som nestleder (ny), Gry Pauck Christensen (ikke på valg), Bjørn G. Lyse (ny) og Ida Lindtveit (ny) som styremedlemmer.
Odd Arne Nissen ble på årsmøtet tildelt æresmedlemskap i Kolbotn Idrettslag.

 

Artikkeltags