Ildsjel hedret av volleyballforbundet

Ragnar Wisløff løftes til værs av medlemmer i Kolbotn volleyballgruppe på sandvolleyballbanene han selv sto i bresjen for å få lagd. I går fikk han Volleyballforbundets hedersbevisning i sølv for sin innsats innen volleyballen. FOTO: KNUT STENSETH

Ragnar Wisløff løftes til værs av medlemmer i Kolbotn volleyballgruppe på sandvolleyballbanene han selv sto i bresjen for å få lagd. I går fikk han Volleyballforbundets hedersbevisning i sølv for sin innsats innen volleyballen. FOTO: KNUT STENSETH

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Ragnar Wisløff ble i går hedret med Norges volleyballforbunds hedersmerke i sølv for sin innsats både på og utenfor volleyballbanen.

DEL

SOFIEMYR: Det er kun æresmedlemsskap som er høyere innen norsk volleyball. For å få en slik hedersbevisning må man ha bidratt innen volleyballen i minst syv år. De kriteriene innfrir Wisløff glatt.

Også måten han har bidratt i sin idrett gjør ham nesten overkvalifisert.
– Ragnar er alltid positiv og sier aldri nei. Han stiller alltid opp. Han har selv spilt volleyball på toppnivå, men er like opptatt av bredde som av topp. Han vil at volleyballaktivitetene her på Kolbotn skal være et sted hvor alle trives, sier leder av volleyballstyret i KIL, Asbjørn Sagstad, og påpeker at mange av de unge spillerne i dag har mye å takke Wisløff for.
 

Bygde opp klubben
 

For da Wisløff kom tilbake fra studier i Trondheim i 2000 lå volleyballgruppen med halvveis brukket rygg. Wisløff tok da fatt på oppgaven med å få volleyballklubben på beina igjen.

Og det er ikke småtterier han satte i gang. Han startet blant mye annet volleyballskole i Sofiemyrhallen, bygde sandvolleyballbaner på Sofiemyr, startet sandvolleyballaktiviteter i Fjellhallen på Greverud, arrangerte turneringer i Fjellhallen og på skoler.


Reidar Løfsgaard, med fortid blant annet på Hellerastens solide lag på 80-90-tallet, har spilt på Kolbotn sammen med Wisløff.
– Han har betydd enormt for volleyballmiljøet i Kolbotn, sier Løfsgaard.


Bare gøy
 

For tiden er Wisløff elitetrener for Koll’s damelag, men allikevel har Kolbotn en stor plass i hjertet hans. I sommer står han bak arrangement av to nasjonale sandvolleyballturneringer på banene på Sofiemyr, og han er altså fremdeles engasjert som sportslig leder i styret.


– Jeg har holdt det gående fordi jeg først og fremst synes det er gøy å spille volleyball. Jeg har aldri følt dette som noen jobb, det har bare vært gøy, sier Wisløff, som også har mye av æren for at en del KIL-spillere hevder seg blant de beste i landet.


– Når min egen karriere er på hell, for ikke å si over, er det moro å hjelpe de unge som kommer opp, sier Wisløff.

Volleyballgruppen på Kolbotn teller nå rundt 120 aktive. Det er det ikke sikkert den hadde gjort uten Wisløffs inngrep i 2000.

Artikkeltags