HADSEL: Kolbotn Taekwon- Do klubb sanket i helgen flere medaljer under NM på Hadsel i Vesterålen. I et teppe av røyk, lys og musikk kom Kolbotns største håp, Christian Grusd, 2. Dan (18), og bydde opp til kamp.
Han vant en forrykende finale i sparring i 71 kgs klassen mot Eirik Mjøen (19) fra Oppdal.
– Jeg er veldig fornøyd med min egen innsats, selv om nivået var en del tøffere i senior klassen. Arrangøren hadde også laget en skikkelig ramme rundt det hele, sier Christian Grusd
 

Resten av gjengen fra Kolbotn Taekwon-Do klubb gjorde det også bra. Sarah Grusd, 1. Dan (16), kom hjem med gull i spesialteknikk og sølv i mønster.
– Jeg er overrasket over gullet, siden jeg fikk dispensasjon til å konkurrere mot seniorene her. Dette var ekstra artig, forteller Sarah.
 

Imidlertid stoppet det ikke der, søskenparet Kristin Styrvold Eilertsen (30) og Harald Styrvold (25) kom hjem med hver sin medalje i henholdsvis sølv og bronse. Åsne Mellin Olsen (13) fikk også bronse. Det samme gjorde Rune Goksør (41).

Ekstra gledelig var det at den «gamle» debutanten Thomas Zapffe (43) fikk medalje. Han klarte å kjempe seg til bronse i mønster mot motstandere som var halvparten så gamle.
– Jeg ble skikkelig «konfirmert» i sparringen og møtte en afghansk kriger i min debut. Han hadde skikkelig krutt i nevene, men var nok litt snillere enn han som Harald (Styrvold) møtte. Motstanderen hans ble nesten disket for hard kontakt, men det var moro at vi begge fikk medalje, sier Thomas.
 

Jannicke Bekkelund (15) deltok også, men fikk på tross av meget flott innsats ikke medalje denne gangen. Svein Sjøvold, 3. Dan, og Ingar Eilertsen, 6. Dan, deltok som dommere.