Gå til sidens hovedinnhold

Til himmels i alpene

Artikkelen er over 11 år gammel

Stian Svendsen (13) vant finalen i Quiksilver Radar i selveste European X-Games. Nå har Greverud-gutten større ambisjoner.

INGIERKOLLEN: – Det er så utrolig gøy å kjøre med alle gutta og oppleve all ståheien rundt X-Games. Dette har vært den beste dagen i mitt liv, sa Stian Svendsen etter den imponerende oppvisningen i de franske alper.
Det var mange som ble imponert over det Greverud-gutten viste i twintip, ikke minst dommerne Jacob Wilhelmson, Hampus Mossesson, Lisa Wiik og Quiksilvers europeiske teamsjef, Bernhard Crepel.
Sistnevnte var interessert i å inngå en sponsoravtale med vinneren av twintip-konkurransen, i tillegg til premien på 1500 euro (ca. 12000 kr)
– Jeg var klar over at X-Games var stort. Men dette var helt vanvittig, sier han.

Satser hardt

Så langt har Stian Svendsen greid seg på egen hånd. Han har trent sammen med kompiser i Ingierkollen, og det er stort sett morfar som har kjørt han frem og tilbake til treningene.
Etter suksessen i franske Tignes øker 13-åringenes ambisjoner.
– Den største drømmen er å leve av dette en gang i fremtiden. Da kreves det mer trening og flere konkurranser. I tillegg må jeg bli mer kjent ute blant folk.
Stian startet med twintip-kjøring for vel et par år siden.
– Jeg startet med dette fordi det var gøy, og jeg har det fortsatt like gøy.
– Hva med OL en gang i fremtiden?
– Det kreves utrolig mye trening for å komme så langt. Jeg håper jeg får anledning til det. Det hadde selvfølgelig vært moro å få delta i et så stort mesterskap, fortsetter eleven ved Flåtestad skole.

Overrasket

Stian Svendsen viste konkurranseinnsikt da Ingierkollen fikk besøk av representanter fra Quiksilver Radar. Sammen med Stian ble ytterligere tre kjørere plukket ut til en norsk «finale» i Trysil. Der gikk det like godt.
– Jeg ble overrasket da jeg fikk en telefon fra dem. Da fortalte de at jeg skulle til Frankrike.
Under treningsøktene i Ingierkollen blir Stian Svendsen ofte filmet av klassekompisen Cedric Lynne. Klippene blir så lagt ut på nettet.
– Vi får mange positive tilbakemeldinger, både for filmingen og triksene jeg gjør i bakken. Dette er moro, sier Stian Svendsen.
Nå håper han det blir en helt film ut av det til sommeren. Det er i alle fall planen. På denne måten håper også han at han blir mer kjent i de rette kretser.
Han ser heller ikke bort ifra at det kan bli flere kyss på kinnet fra Torah Bright og flere x-fester med David Guetta i DJ-boksen.