Kampfiksing-siktet løslates

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

OSLO: Den siktede 56-årige kioskeieren i kampfiksingssaken blir antagelig løslatt i løpet av fredag etter to uker i varetekt.
Kioskeieren, som er bosatt i Ås kommune, men har adresse i Ski, er fortsatt siktet for korrupsjon, bedrageri og påvirkningshandel, skriver VG Nett.


– Siktede ønsker ikke å avgi politiforklaring nå, etter råd fra hans advokat. Vi har i fengslingsperioden sikret de nødvendige bevis, og det er derfor ikke noe grunnlag for fortsatt varetektsfengsling, men siktelsen mot ham opprettholdes, bekrefter politiadvokat Ragnvald Brekke til VG Nett.


De fire fotballspillerne som, er siktet i kampfiksingssaken, tre fra Follo FK og en fra Asker, er ikke i varetekt.


Den siktede 56-åringens advokat, Morten Furuholmen sier derfor til VG Nett at det ville være urettferdig at hans klient ble fengslet.


– Det er ingen logikk i at min klient sitter fengslet, mens andre siktede har sluppet ut. Så politiet gjør det riktig her, sier han.


Under razziaen mot siktedes tippekiosk i Tollbugaten i Oslo beslagla politiet flere datamaskiner samt en eske med dokumenter.
Kampfiksingssaken dukket opp i kjølvannet av kampene mellom Østsiden og Follo FK, samt Asker og Frigg. Follo FK ledet 3–0 over Østsiden, men tapte som kjent kampen med 3–4.


Tippekommisjonæren skal ha godtatt spill over maksgrensen på 40 000 kroner.

Artikkeltags