Ek Hagen imponerte på Beitostølen

Martine Ek Hagen, her fra forrige sesong, viste klasse på Beitostølen.

Martine Ek Hagen, her fra forrige sesong, viste klasse på Beitostølen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

ENEBAKK/BEITOSTØLEN: Ytre Enebakk-jenta Martine Ek Hagen plukket med seg to seire og en 2. plass fra BUL-sprinten på Beitostølen. Fredag vant hun 10 km friteknikk overlegent. Hun var 34 sekunder foran toer Hilde Lauvhaug.

Lørdag var det sprint, og Ek Hagen vartet opp med en ny topplassering. Hun endte på 2. plass - rett bak Kathrine Rolsted Harsem.

Overlegen

Søndag satte hun punktum for en utrolig helg med å knuse samtlige løpere på 10 km klassisk. Hun var hele 44 sekunder foran nummer to - Britt Ingunn Nydal.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Jeg har slitt litt med leggene de første rennene denne sesongen, og var litt skeptisk foran Beitostølen. Men jeg fikk gått mye her før denne helgen, og jeg føler jeg har funnet roen. Dessuten har jeg jobbet i hele sommer og høst med å bli sterkere og raskere, og det fikk jeg vist nå, sier Ek Hagen.

Solid av Nyenget

En annen som imponerte på Beitostølen, var Siggerud-løperen Martin L. Nyenget. Junioren konkurrerte i seniorklassen, og hentet hjem en meget sterk 7. plass på 15 km klassisk søndag. Han var ett minutt og 12 sekunder bak vinneren Anders Aukland. Arne Post ble nummer seks.

– Det gikk kjempebra. Jeg gledet meg masse til rennet, og merket tidlig at ting fungerte, sier Nyenget.

Fredag ble han nummer 17 på 15 km friteknikk hvor Arne Post ble nummer 9. På lørdagens sprint ble Nyenget nummer 28 etter å ha falt i kvartfinalen.

Weng viste fine sprinttakter

Ytre Enebakk-jenta Heidi Weng gikk verdenscup i sprint denne helgen i Düsseldorf. Vanligvis har hun fått det svært tøft i prologen, men denne gangen gikk hun videre til kvartfinalen. Der ble det imidlertid stopp, og hun endte totalt på 23. plass. Søndag gikk hun for Norge 2 som gikk inn til en 9. plass på lagsprinten.

Artikkeltags