EKEBERGSLETTA: – Her er det styrketrening hele uken, smiler sportslig leder i klubben, Sixten Kjernlie. Han er på plass fra 08.00 hver morgen, til solen går ned - og de siste spillerne har forlatt ballsletta.

De lemper kasser dagen lang, spillerne på A- og 18-årslaget til Follo Håndballklubb. Ikke for å bli så sterke som mulig, men for å få nok penger til en best mulig satsing i eliteserien.

Totalt er cirka 40 av klubbens spillere med på dugnaden, med 6-10 av dem på vakt til enhver tid.

De ringer, vi bringer

– Vi distribuerer drikke - vann, mineralvann og brus - til totalt 18 salgsboder, samt en café og et VIP-telt.
 

– Vi fylte opp alt på lørdag før turneringen, og når de ringer om at det begynner å bli tomt, kommer vi og fyller opp igjen, forteller Kjernlie.
 

Dette er andre året Follo HK har denne jobben i forbindelse med Norway Cup, en jobb de har fått mye takket være Kjernlies gode kontakter innad i arrangørklubben Bækkelagts Sportsklubb - som ellers er en av Follo HKs største «fiender» ute på parketten.

– Vi kjemper knallhardt på banen, men er gode venner utenfor, sier Kjernlie. Som selv har spilt i BSK, for øvrig.

Greit å bidra litt

Nyankomne Steffen Løkkebø fra Sandefjord er med og tjener inn sine første kroner til klubbkassen. Han synes måten å gjøre det på er helt OK.


– Jeg trives godt i den nye klubben. Det er en fin gruppe, som har et fint miljø. Da er det også greit å bidra litt for å få inn noen kroner, mener han.
 

– Dessuten har jeg hørt at det blir ikke så mye mer dugnadsjobbing utover vinteren, sier han - med et litt usikkert smil?

Ønsker flere dugnader

– Dette må gi gode penger i kassen?
– Ja, det er en grei dugnad, for å si det slik. Men Sixten Kjernlie har ikke lyst til å referere så mange tall.

– Så lenge været er bra, er det i alle fall fint. Her omgås vi mye fin ungdom, og så er det veldig sosialt, legger han til.
 

– Så nå er økonomien i orden til sesongen?
– Vi finansierer vel ikke hele sesongen med dette, men det hjelper på. Men vi kunne godt hatt enda flere dugnader enn vi har, sier Sixten Kjernlie.


Follo HK «begynner» for øvrig sesong til helgen, med Skjærgårdslekene i Vestfold.