Gå til sidens hovedinnhold

– Bare en rik onkel kan redde Krokhol golf

Artikkelen er over 11 år gammel

Fredag 17. september må Krokhol Golf AS møte i Follo tingrett. Selskapet begjærte seg selv konkurs og hovedeier Tom Rune Larsen ser ingen løsning på problemet.

KROKHOL: – Nei. Jeg ser ingen løsning innen den tid. Da må vi i så fall finne en rik onkel, sier Tom Rune Larsen.

Det var styret i Krokhol Golf AS som selv besluttet å begjære oppbud. Årsaken er kort og godt at situasjonen for baneselskapet har utviklet seg dårligere enn forventet og budsjettert. Når banken, som er den største kreditoren, ikke ville gi ytterligere kreditt, var det ikke noe annet å gjøre.

– Markedet for golf er nedadgående. Vi har også merket oss at anlegget er mindre brukt. Når været heller ikke er på vår side, uteblir våre kunder, fortsetter grunneier Tom Rune Larsen, som også har 100% av A-aksjene i selskapet. Flere av medlemmene i Krokhol Golfklubb har til sammen 268 B-aksjer.

Ingen løsning

Krokhol Golf AS startet byggingen av en 18 hulls bane i 2001. To år senere sto banen ferdig.

– I ettertid ser vi at vi bygget banen på et tidspunkt da markedet sank. Siden har det også vært nedadgående, sier Tom Rune Larsen.

– Har du noen tro på at dette kan løse seg før møtet i Follo tingrett 17. september?
– Nei, men vi vet ikke hva banken tenker oppå i alt dette. Vi håper selvfølgelig fortsatt på en refinansiering.

– Hva er det som må til?
– Vi håper i første omgang å få en driftskreditt på mellom 500.000 og 600.000. Da kan vi holde det verste scenarioet borte. Vi kan også fortsette å vedlikeholde banen til vinteren, for så å se på en ny organisering, forteller Larsen.

Spennende

– Er det en mulighet for at banen må legges ned?
– Jeg vil ikke tro det. Det er tross alt gjort en investering på 20 millioner i banen. Da er det rart om banen legges ned. Det skal bli spennende å se hva banken gjør. De har tross alt sikkerhet i gård og grunn, sier eieren.

– Hva tror du selv?
– Det jeg tror og håper, er at vi får til en refinansiering og at banken blir enige med oss. Det håper også medlemmene i golfklubben, som selvfølgelig synes dette er synd, sier Tom Rune Larsen.

Kostnadskutt

Krokhol Golf AS har en leieavtale på 167 mål over 70 år med Ski kommune. Etter ti år kan partene forhandle om pris.

– Det forsøkte vi på tidligere i år, men kom ingen vei. Det ble ingen forhandlinger, sier Larsen som legger til at golfnaboen på andre siden av Oslo-grensen betaler kun en tredjedel av det Krokhol Golf AS betaler til Ski kommune.

– Hadde vi fått til dette, ville det også sett lysere ut, sier han.