Jernkvinnen fra Ski ensom i toppen

Kristin Lie tilbringer mange mil på sykkelsetet i løpet av et år. FOTO: FREDRIK VARFJELL

Kristin Lie tilbringer mange mil på sykkelsetet i løpet av et år. FOTO: FREDRIK VARFJELL

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kristin Lie (39) fra Ski har ingen sykkelsponsor og er ganske ensom i norgetoppen. – Jeg skulle ønske at det var flere jenter på mitt nivå.

DEL

SKI: Om kort tid avslutter Kristin Lie (39) fra Ski triathlonsesongen. Konkurransen på Ibiza er litt utenom det vanlige på distanser. Et triathlon består vanligvis av 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42,2 km løping.

– De er litt annerledes på Ibiza. Her blir 40 km svømming, 120 km sykling og 30 km løping. Det passer ikke helt til meg, som har min forse på sykkelsetet og på løpingen.

– Jeg vet jeg kan hevde meg bedre i konkurranser med lengre sykkel- og løpedistanser, sier hun.

Ikke til å leve av

Denne sesongen har Ski-jenta deltatt i hele tre ironman konkurranser. Hun startet i Roth i Tyskland i juli med en 6. plass, før hun imponerte med annenplass i Köln og tredjeplass i Barcelona i september og oktober.

– Jeg er i veldig bra form om dagen, og det var veldig moro å vinne 3500 Euro (ca. 28.000 kr.) i Barcelona. Det tilsvarer nesten to månedslønninger for meg, sier hun.
Hun mener at hun lett hadde kunnet levd av idretten sin om hun hadde bodd i USA.

– Der er triathlon stort, og nesten alle byer har sin ironman. På det nivået jeg er på nå, kunne jeg lett ha levd av sponsorer og premiepenger, mener hun.
I Norge er idretten liten og lite å hente på sponsorsiden.

Mangler sykkelsponsor

Kristin Lie mangler for tiden sykkelsponsor.
– Jeg har ikke kapasitet til å lete selv selv.
Sykkelen hun nå bruker er for øvrig 20 ganger mer verdt enn den 20 år gamle Renaulten hun kjører rundt i.

Satser

Selv om hun fyller 40 år neste år, mener hun at hun har flere år igjen som aktiv triathlonutøver.

– Jeg skal satse så lenge remmer og tøy holder. Jeg er ikke så opptatt av at jeg er født i 1971. Da jeg stilte opp i ironman på Hawaii ble jeg sjekket på det som kunne sjekkes, og da kom det frem at kroppen min var 18 år. Så jeg har fremdeles mange år igjen på idrettsbanen, sier hun overbevisende.

– Triathlonsesongen i norge er kort.
– Badetemperaturene er jo bare bra to måneder i året. Så det er helt klart en fordel å drive med denne idretten på sydligere breddegrader, sier hun og smiler.

Litt ensomt

Selv føler hun det litt ensomt i norgestoppen.

– Jeg er ikke alene på treninger. Da er jeg så heldig å trene med mange, men når jeg reiser rundt er jeg ofte alene. Det hadde vært hyggelig med flere jenter på mitt nivå, sier Kristin Lie til slutt..

Artikkeltags