Knudsen klar for familieduell

Nicklas Knudsen og co. tar imot Herulf Moss i morgen. I bakgrunnen assistenttrener Lars Abelsen. FOTO: TERJE RUUD

Nicklas Knudsen og co. tar imot Herulf Moss i morgen. I bakgrunnen assistenttrener Lars Abelsen. FOTO: TERJE RUUD

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

LANGHUS: – Han er tre år eldre enn meg, så han har jo dratt nytte av det. Men når det kommer til håndballkamper mellom oss, leder jeg foreløpig.

Nicklas Knudsen gliser. I kveld  kommer Herulf Moss på besøk i Follotrykk Arena. For Knudsen, som vokste opp i Moss, blir det en ekstra duell i kampen - mot fetter Eirik Wentzel Jensen.


– Vi har alltid hatt tett kontakt og konkurrert mye. Derfor blir det deilig å slå Herulf denne helgen, sier Knudsen.

Wentzel Jensen kontrer på følgende vis:
– Nicklas er alltid skråsikker på seier, men han er også en ufattelig dårlig taper. Vi har møtt hverandre to ganger denne sesongen, og det står 1-1. Så får vi se etter denne kampen - om det blir en hyggelig familiemiddag eller ikke i julen, flirer Wentzel Jensen.

Kontrakten går ut

Nicklas Knudsen er en stor publikumsyndling, men jakter ennå det store gjennombruddet i Postenligaen. Denne sesongen har den lille ballmagikeren ofte varmet benken ettersom Vasja Furlan er et soleklart førstevalg som playmaker.
– Når man legger ned så mye tid i dette, håper man selvfølgelig å spille mest mulig. Men jeg kjemper mot noen meget gode spillere for å få spilletid, og jeg er innenforstått med min rolle i laget, sier Knudsen.


– Blir du å finne i Follo HK også neste sesong?
– Kontrakten min går ut til sommeren, så får vi se hva klubben og jeg ønsker videre. Foreløpig har jeg ikke brukt noe energi på hva som skjer etter sesongen.

Videokveld

Etter torsdagens trening, samlet Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen spillerne for å se Herulf Moss på video.
– Det handler om å starte en prosess i hodet på spillerne - nå nærmer det seg kamp og man må være mentalt forberedt, sier Lorentzen.

Under videoseansen trakk Lorentzen blant annet frem kontrings- og ankomstspillet til morgendagens motstander:
– Der er de på nivå med Haslum og Drammen, mener Lorentzen.

Måltrio

Ikke uventet ble det også snakket om gjestenes store måltrio: Joakim Patriksson (71 mål), Mihael Gorensek (57 mål) og Fredrik Josefsson (53 mål).
– Men ingen får spesialbehandling. Står vi sånn vi har gjort i det siste bakover, går dette bra, mener Lorentzen.

Follo HK, som fremdeles er ubeseiret i Follotrykk Arena, er store favoritter på papiret. Men Herulf Moss har tidligere denne sesongen vist at de kan overraske. Wentzel Jensen og co. har for eksempel slått både Viking og ØIF Arendal på bortebane.

Artikkeltags