Tøff seriestart for Langhus Basket

Terrance Randolph får mye tøffere motstand i BLNO enn han er vant til fra 1.divisjon. Han er heller ikke i sin beste form for tiden, og er nok helt klart en av dem treneren forventer seg mer av utover sesongen.

Terrance Randolph får mye tøffere motstand i BLNO enn han er vant til fra 1.divisjon. Han er heller ikke i sin beste form for tiden, og er nok helt klart en av dem treneren forventer seg mer av utover sesongen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

RYKKINN: Ikke uventet fikk Langhus Basket tøff medfart da de fredag kveld debuterte i den norske basketeliten, BLNO (Basket Ligaen Norge). Men med nederlag 65-76 mot Ammerud ble de aldri noen kasteball.

Vi vet hva vi har gitt oss ut på, og vi forventet tøff motstand. Men vi både må og skal bli bedre utover sesongen, lovte trener Rodney Hawthorne etter at de fredag hadde fått æren av å spille åpningskampen i BLNO.

Del på Facebook

Scoret først

Ole Jostein Egeland fikk æren av å gi Langhus ledelsen med en trepoenger i første angrep, og de ledet 5-0 før Ammerud fant veien til kurven.

Første periode var jevnspilt, men svake avslutninger og dårlig returplukking mot slutten av perioden gjorde at Ammerud var foran 19-14 ved første pause.

Toppscorer

Andre periode ble Langhus’ svakeste i denne kampen. De fem poengene ble til ti og etter hvert tolv, selv om Hawthorne tok time out og fortalte spillerne akkurat hva han forventet at de skulle gjøre.

Spesielt var Thor A. Hagen et stort problem for Langhus-spillerne, og han ble da også kampens toppscorer med 19 poeng og ti returer.

Det sto 37-23 til Ammerud da lagene byttet side.

Vant perioden

I tredje periode kunne det tidvis virke som om Langhus Basket hadde greid å heve og tilpasse seg litt, og fulgte nå Ammerud poeng for poeng. Langhus vant denne perioden med fire poeng, og med stillingen 57-47 før de siste ti minuttene, var ikke kampen helt avgjort.

Mange straffekast

Motspillerne i BLNO er både sterkere, raskere og bedre teknisk, og alt går mye fortere, forklarte trener Hawthorne etter kampen.

I siste periode gikk det virkelig unna, men samtidig begynte spillere å bli slitne, noe som resulterte i mange feil og straffekast.

Langhus bommet på for mange av disse til å kunne knappe vesentlig innpå Ammerud, men spilte jevnt med dem også denne perioden.

Men ved siste fløytesignal sto det 76-65 til Ammerud.

Dette var en positiv erfaring. Det var mye i den kampen vi kan bruke i vårt videre treningsarbeid, forsikret Rodney Hawthorne.

Møter seriemesteren

Alle de første rundene i BLNO spilles i Rykkinnhallen i Bærum i helgen. Lørdag spiller Langhus Basket mot fjorårets seriemestere, Bærum. Søndag står en annen av basketballens storheter her hjemme på motsatt side av banen, nemlig Tromsø Storm.

Langhus Basket spiller sin første hjemmekamp i Langhushallen den 16. oktober. Også da er det Tromsø som er motstander.

Artikkeltags