1: Lytt på en podkast

Dersom du har et +Alt-abonnement gjennom ØB, har du faktisk tilgang til Untold, som er en gigantisk podkast-tjeneste. Tjeneste gir deg fri tilgang til tusenvis av sksklusive podkaster. Blant de mest kjente egenproduserte podkastene er Henrettelsespodden, Truecrimepodden, Historiepodden og miniserien Gulltransporten, for å nevne noen. Les mer om dette ved å følge denne lenka

2. Legg ut ting du ikke trenger lenger på Finn.no

Det er et nytt år, og det er trange økonomiske tider. Å selge noen ting du ikke lenger har bruk for, bidrar ikke bare til forbruk- og miljø, men det gjør også at du kan få noe ekstra cash inn på kontoen. Ta bilder av det du skal selge, og bruk ventetiden på å lage noen gode salgsannonser.

3. Sett opp et økonomibudsjett for husstanden din

Synes du lønninga går litt fort ut av kontoen for tida? Da kan du bruke ventetiden på å sette opp et budsjett. Intrum er et av mange steder hvor du får mange gode tips til hvordan du kan få økonomien din til å gå smoothere i det nyt året. Klikk her for å komme til tipsene

4. Planlegg ukehandlinga di

Å ukehandle er et kjent grep som kan være med på å bidra til et bedre familieøkonomi. Planlegger du innkjøpene dine, slipper du masse unødvendige spontankjøp på lavt blodsukker, og du slipper å kaste unødvendig mye mat du har kjøpt.

5. Tegn et treningsabonnement

Du har sikkert lovet deg selv på nyttårsaften å leve et sunnere og bedre liv i 2023. Nå kan kanskje være tiden for å gjøre alvor ut av det. Sjekk ut ditt lokale treningssenter. Det er mange av dem i Nordre Follo, og gjør alvor ut av planene. Du kan gjerne også sette opp en plan for hvordan du skal trene i det nye året. Husk å ikke gå for hardt ut – og finn en treningsform som passer for deg. Dersom du følger denne lenka vil du få noe svært gode treningstips fra en lokal ekspert.

6. Send en hyggelig melding til noen du er glad i

Du er kanskje frustrert over at du nok en dag står der og venter? Det hjelper ofte med litt positiv energi. Ta en selfie, og send en hyggelig snap eller melding til noen du ikke har kontaktet på lenge. De vil garantert sette pris på det. Sørg for at meldingen har et hyggelig innhold. Da får du garantert et smil og noe hyggelig tilbake.

7. Finn et lokalt turmål du kan dra til i helga

I Nordre Follo er det sjukt mange fine steder å dra, som du kanskje ikke har oppdaget. Nordre Follo kommune har et eksepsjonelt bra, digitalt turkart, hvor du finner forslag til steder du kan besøke. Trykk her for å komme til turkartet

8. Planlegg en aktivitet – sjekk hva som skjer i lokalmiljøet og i nabobyen

Visit Follo har en fin kalender som gir deg en bra oversikt over lokale arrangementer som skjer i distriktet. Dersom du skal inn til Oslo, kan du også sjekke ut Visit Oslos kalender. Da kan du planlegge en aktivitet. Du kan også sjekke ut tilbudet i våre to lokale kulturhus, Rådhusteatret i Ski og Kolben på Kolbotn

9. Lag deg en digg spilleliste på Spotify

Ofte har vi ikke tid til å sette opp gode spillelister, men hva med å lage en spilleliste som gjør deg i godt humør når toget står eller ikke går? Legg til gamle slagere du digga før, og legg til noen god, ny musikk. La deg gjerne inspirere av andres spillelister.

10: Ta en avslapningsøvelse eller en pusteøvelse for å få vekk stressfølelsen

Å lære seg å puste ut, slappe av og la stresse fare vekk, kan være en smart idé. Det finnes en haug av hjelpesider på nettet, og Mental Helse er en av disse. Klikk her for å komme dit. Det kan kanskje tenkes at du ved å få vekk stresset og den daglige irritasjonen over togproblemene, blir et bedre menneske for de rundt deg og for deg selv.

Vi ønsker deg lykke til med pendleturen!