VINTERBRO: Fredag har Utrykningspolitiet vært i Sundbyveien på Vinterbro, hvor de har gjennomført en promillekontroll på starten av dagen.

Politiet i Øst melder om kontrollen klokken 10:02. Da var 74 bilister kontrollert. Men det var ingen som blåste rødt, og UP kunne avslutte kontrollen uten reaksjoner.

Klokken 11:41 melder Politiet i Øst om en ny kontroll, denne gangen en laserkontroll i Skiveien på Kolbotn. Der var det en person som fikk førerkortet sitt beslaglagt på grunn av for mange prikker. Den høyeste farten som ble målt var 68 km/t i 50-sonen.

På taket på E6

Det er imidlertid andre hendelser som har preget morgentrafikken. Klokken 06:27 fikk Øst politidistrikt melding om en bil som hadde havnet på taket på E6 ved Jonstenkrysset i Råde, i nordgående retning. Dette førte til lange køer, full stans på motorveien, og omkjøring.

Føreren, en mann i 20-årene fra Fredrikstad, kom seg ut av bilen på egenhånd, men ble siden sendt til sykehuset på Kalnes for full sjekk.

– Vi mistenker at sjåføren, en mann i 20-årene fra Fredrikstad, skal ha sovnet bak rattet før bilen traff midtdeleren og havnet på taket. Det sier operasjonsleder Halvor Andersen ved Øst politidistrikt til Moss Avis ved 08:30-tiden.

Det var ikke mistanke om rus.

På taket i hage

Også onsdag denne uken havnet en bil på taket. Det skjedde i Kroerveien i Ås. Bilen kjørte av veien og skal ha truffet gjerdet til en hage. Ifølge vitner på stedet skal ikke bilen ha hatt høy hastighet, og fartsgrensen på stedet er 50 km/t.

Føreren, en lokal kvinne i 60-årene, ble sendt til Ahus.

– Det blir opprettet en anmeldelse etter brudd på § 3, sa operasjonsleder Henrik Nilsen til ØB.

ØB snakket med Randi Skoglund Berg og Ole-Christian Berg, som fikk bilen i hagen. De var sjokkert, men ikke overrasket.

Ole-Christian forteller at den delen av Kroerveien som grenser til deres hus er som en akselerasjonsstripe der både personbiler og motorsykler gasser på.

– De begynner nede i svingen, forklarer han og peker mot en sving cirka 50 meter fra huset.

De håper at politiet vil holde fartskontroller i området oftere.