Startskuddet for sommerkonsertene i Drøbak går førstkommende lørdag med denne gjengen

KOMMER: Engegårdkvartetten, er klare for å rocke brakka i Drøbak under åpningskonserten for sommerkonsertene i Drøbak.

KOMMER: Engegårdkvartetten, er klare for å rocke brakka i Drøbak under åpningskonserten for sommerkonsertene i Drøbak. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Er du klar for en åpningsfest av de sjeldne? I så fall er Drøbak turen å reise til denne helgen.

DEL

DRØBAK: Når sommerkonsertene i Drøbak starter for sesongen, er det klart for en heidundrandes åpningskonsert med Engegårdkvartetten, som er en av landets mest ettertraktede strykekvartetter som er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiker repertoaret

Gjennom sommeren inviteres det til formiddagskonserter hver lørdag i Drøbak kirke, der publikum får møte noen av de beste utøverne i landet i et program som spenner fra kjente klassiske verk til folkemusikk og tango. Det blir gjensyn med musikere om har gjestet Drøbak tidligere samt at det er flere spennende nykommere på programmet.

Her får publikum mulighet til gjenhør med gamle klassikere samtidig som det er mulig å gjøre nye oppdagelser i musikkens verden.
Programmet er lagt opp slik at både gamle og nye publikummere garantert vil få opplevelser som varer langt utover sommeren.

KOMMER OGSÅ: Solveig Kringlebotn tar også turen i sommer.

KOMMER OGSÅ: Solveig Kringlebotn tar også turen i sommer.

Variert og godt

Men det er ikke bare Engegaard-kvartetten som kommer i den nærmeste fremtid., som vil si mai og juni. De gjør også stryketrioen Trio Ludo, som består av Guro Kleven Hagen som er nylig utnevnt til 1. konsertmester i Operaorkesteret ved Den Norske Opera & Ballett, Ernst Simon Glaser - solo cellist i Göteborg Symfoniker og Hanne Skjelbred- solo bratsjist ved Göteborg Operaen. De byr på Lunsj med Bach! Kan det bli bedre?

Solveig Kringlebotn kommer tradisjonen tro! I år sammen med klaverets Grand Old Man – Einar Steen- Nøkleberg. De som har vært på sommerkonsert med Solveig før, vet at det dukker som regel opp noen nydelige overraskelser og vi kan bekrefte at det vil det også bli i år.

Hemsing søstrene er kjent for de fleste. Denne sommeren har vi vært så heldige å få Ragnhild Hemsing til Drøbak! Hun er en meget allsidig utøver som evner å smelte sammen typiske trekk ved norsk folkemusikk og klassisk musikk på en ungdommelig, frisk og moderne måte. Ragnhild har begeistret sitt publikum, og har høstet mange priser både i Norge og i utlandet de senere årene. Siden 2010 har hun samarbeidet med pianisten Tor Espen Aspaas som hun har med seg til denne sommerkonserten.

Barokkarnere kommer igjen til Sommerkonsertene. I år har de med seg en av våre fremste sangere Marianne Beate Kielland. Konserten heter Marias hjerte - en produksjon som også fremføres under Risør kammermusikkfest der Kielland er kunstnerisk leder.

Nykommerne Julie og Andreas Rokseth inviterer til feelgood konsert som spenner fra egne fra egne komposisjoner, tangorytmer til spennende tolkinger av klassiske verker. Julie og Andreas er søsken og utgjør en duo bestående av harpe og bandoneon – ja – og denne uvanlige miksen av instrumenter er fabelaktig!

Konsertserien varer helt til 24. august. Alle konsertene starter klokken 12.00, og utover høsten står ytterligere flere navn på blokka, som Magnolia jazzband, Oslo strykekvartett, Jule og David Coucheron, og Christian Ihle Hadland, for å nevne noe.

Med andre ord er et meget å glede seg til for deg som liker god musikk.

Artikkeltags