SKI: Arbeidene med ny gang- og sykkelvei, pluss en ny og større rundkjøring ved Nordbyveien bru, har pågått i lang tid. Altfor lang tid, har mange ytret. Nå er siste finpuss av vei og rundkjøring straks ved veis ende. Det viktigste som gjenstår er tre lag med asfalt.

LES OGSÅ: Den nye rundkjøringen blir stadig utsatt – det er det flere grunner til

ØB har skrevet mye om det som viste seg å bli et meget omfattende arbeid i den nedre delen av Nordbyveien, mot Nordbyveien bru. Uoppdagede rør i bakken har skapt mye forsinkelse. Dette har igjen ført til mye klager fra enkelte naboer om støyende arbeider over altfor lang tid. Viken fylkeskommune som byggherre, har vært nødt til å svare ut alle disse klagene, men nå nærmer seg en slutt.

LES OGSÅ: Flere har reagert på dette fotgjengerfeltet – snart kommer løsningen

Årsaken til at asfaltarbeidene har latt vente på seg, er temperaturen. Det må være en viss snittvarme gjennom døgnet for at den type arbeid skal fungere optimalt. Nå er endelig dagen kommet for at asfalt kan legges på i den nye veien.

LES OGSÅ: Therese orker ikke mer – sendte klage til kommunen om plagsom støy

Asfalteringen starter klokken 01.30 natt til onsdag og vil vare frem til klokken 05.00. Dette vil skje tre netter på rad. Det vil si frem til natt til fredag.

Veien vil bli stengt fra Nordbyveien 13, der hvor Verdihuset ligger og frem til Nordbyveien bru.