Gå til sidens hovedinnhold

Stenger Østfoldbanen i helgen

Artikkelen er over 1 år gammel

28. august åpnet Østfoldbanen med nye Ski stasjon for togtrafikk etter sommerens buss for tog-periode. I helgen stenges linjen for andre gang denne høsten.

ØSTFOLDBANEN: Årsaken er, som så mange ganger før, arbeidet med Follobanen.

Mellom lørdag klokken 01.30 og søndag klokken 14.00 er det stengt for trafikk mellom Oslo S og Halden og Oslo S og Kråkstad, melder Bane Nor.

Oslo S

Arbeidet som skal utføres i Oslo er ikke spesielt støyende, men det vil være trafikk og aktivitet i området i det oppgitte tidspunktet. Det er døgnkontinuerlige arbeider som foregår denne helgen.

Ved Oslo S vil det først og fremst være generell anleggsvirksomhet i den togfrie perioden. Dette er mindre støyende arbeid som ikke vil påvirke naboer i noen særlig grad. Fra lørdag formiddag vil det i utføres spunting ved Oslo S, dette vil medføre noe støy, men arbeidet vil foregå ved spor 25, i god avstand fra bebyggelsen. Bane NOR benytter også den togfrie perioden til å gjennomføre jernbanetekniske- og signalarbeider. Dette er ikke støyende arbeid.

Ski

I Ski skal det blant annet gjøres etterarbeid med signalanlegget og testing av strømforsyningen til tekniske bygg.

Det vil være generell anleggsvirksomhet i den togfrie perioden, blant annet i tilknytning til befaring av ulike tekniske anlegg. Det vil arbeides døgnkontinuerlig, men aktivitetene vil medfører lite støy.

Nye Follobanen

Av sikkerhetsmessige og trafikale grunner gjøres arbeidet i helgen mens det er stans i togtrafikken, og Bane Nor er avhengig av å ferdigstille arbeidet i løpet av perioden med stans i togtrafikken slik at sporene er klare til bruk igjen etter bruddperioden. Anleggsarbeidet i helgen er en viktig brikke i arbeidet som fører frem til nye Follobanen.

Bane Nor ser frem til å kunne tilby redusert reisetid Oslo-Ski, økt kapasitet i samspill med lokaltog på Østfoldbanen og et nytt, moderne kollektivknutepunkt i Ski.

Bane Nor beklager forøvrig også ulempene som folk kan oppleve på grunn av utbyggingen av Follobanen, melder de.

Kommentarer til denne saken