Stenger store deler av Østfoldbanen halve påsken – og i sommer

STENGT: Store deler av Østfoldbanen blir stengt for trafikk på slutten av påsken.

STENGT: Store deler av Østfoldbanen blir stengt for trafikk på slutten av påsken. Foto:

Arbeidene på jernbanenettet fortsetter, og nå planlegger Bane Nor nye perioder med stenging på Østfoldbanen.

DEL

SKI: Også i år skal Bane Nor gjennomføre vedlikehold og fornyelse av jernbanenettet. Det skjer både i påsken og i sommer - over store deler av østlandsområdet. Østfoldbanen er intet unntak.

– Fornyelse og vedlikehold er nødvendig for å utvikle en sikker og mer moderne jernbane, skriver selskapet i en pressemelding.

Noen dager

I tillegg til oppgradering av det eksisterende jernbanenettet, fortsetter arbeidene med å bygge Follobanen mellom Ski og Oslo.

I påsken starter arbeidene på Østfoldbanen ikke før mot slutten av påskeuken. Det vil si fra 9. april til 12. april. Dette vil berøre både østre og vestre linje. På Østre linje blir det stengt mellom Oslo S og Kråkstad. På vestre linje vil det være stengt for trafikk helt fra Oslo S til Halden. 2. påskedag vil togene igjen kjøre som normalt på Østfoldbanen.

LES OGSÅ: Til høsten utlyses konkurransen om Østfoldbanen – vil starte med blanke kort når Follobanen åpner

Det blir også stenginger på den andre siden av Oslo, blant annet mellom Skøyen og Drammen og Skøyen og Spikkestad fra 9. til 12. april.

Reisende tilbys alternativ transport på strekningene. Det betyr at reisene kan ta noe lenger tid. Mer info finner man hos Vy, Go-Ahead, Flytoget og Entur.

Omfattende arbeider

Samtidig vil det foregå arbeider på T-bane og vei i Oslo. På T-banen skal det utføres arbeider fra 4. til 13. april. Alle linjer blir påvirket og det settes opp alternativ transport for berørte linjer. Mer info finnes på reiseplanleggeren RuterReise eller ruter.no.

Fra 4. til 1. april stenges Festningstunnelen i ett felt på dagtid i vestgående retning. I Vålerengtunnelen foregår det nattarbeid fra januar til april, og i påsken er ett tunnelløp stengt. Mer info fås hos Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Roåstunnelen er ferdigstøpt – den én kilometer lange togtunnelen er i ferd med å dekkes til og vil etter hvert forsvinne i terrenget

I tillegg skal det altså skje ting i sommer. Da planlegger Bane Nor omfattende arbeider på Østlandet, og både Østfoldbanen og strekningen Asker til Drammen blir berørt.

Det nye i år er at arbeidene vestover starter en uke før arbeidene på Østfoldbanen. Uken etter at arbeidene er avsluttet vil det være saktekjøring slik at skinnene får satt seg.

For reisende på Østfoldbanen vil det si at byggingen av Follobanen fører til at strekningen Oslo S til Rygge og strekningen Oslo S til Mysen/Rakketad stenger fra 27. juni til 10. august. I dette tidsrommet vil det også pågå anleggsarbeid mellom Sandbukta og Såstad, og fornyelse av strekningen Oslo S til Ski. I tillegg vil det bli utført arbeider i kortere perioder på enkelte andre strekninger. På Banenor.no legges det ut en detaljert oversikt.

Artikkeltags