ULLEVAAL STADION/LANGHUS: Norge var nødt til å vinne mot Georgia tirsdag kveld for å fortsatt ha et lite håp om å kvalifisere seg direkte til EM, og da er det ikke dumt å ha et stortalent som Antonio Nusa i fyr og flammer.

18-åringen fikk fornyet tillit fra start av Ståle Solbakken etter en drømmedebut mot Jordan på torsdag, og tirsdag fortsatte han å briljere med flagget på brystet, skriver Nettavisen.

Club Brugge-spilleren lekte seg ute på Ullevaal-matta og leverte to fantastiske målgivende pasninger da Norge slo Georgia 2–1.

Først slo han et nydelig innlegg som Erling Braut Haaland nikket i mål, før han noen minutter senere driblet seg forbi flere Georgia-spillere, og så sendte han ballen til Martin Ødegaard som limte ballen ned i motsatt hjørne.

– Jeg visste det var ekstra press etter en fin start, men jeg føler jeg taklet det bra. Jeg prøvde å fokusere på fotballen min, og det er da det går best. Jeg er happy for at det ble som det ble, sier kampens store spiller til Nettavisen.

Prestasjonen til Nusa får flere til å sperre opp øynene. Lagkamerat Leo Østigård er strålende fornøyd med det unggutten leverte.

– Det er fantastisk å se ham. Jeg var spent i dag på hvordan han gjør det mot et enda bedre lag. Jeg synes han var ekstremt god på å ta riktige valg når det kommer til når han skal slippe og når han skal utfordre én mot én. Det er ikke lett for en gutt på 18 år, sier Østigård til Nettavisen.

Hylles fra flere kanter

De imponerende prestasjonene til Nusa blir hyllet av norske eksperter, men 18-åringen legges også merke til internasjonalt.

Den profilerte italienske journalisten Gabriele Marcotti delte en video av forarbeidet hans til Ødegaard, og skrev følgende på X, tidligere Twitter.

– Antonio Nusa. En smule spesiell.

– En herlig målgivende til Erling Braut Haaland, og en uvirkelig assist da Martin Ødegaard gjorde 2-0, oppsummerte TV 2s Øyvind Alsaker det.

Nusa ble takket av med stående applaus fra et utsolgt Ullevaal stadion da han ble byttet ut etter 70 minutter. Da så det ut som Norge hadde på problemer med å hale i land seieren, men på overtid scoret Budu Zivzivadze for Georgia.

Det sørget for ekstra spenning de siste minuttene, og i siste sekund måtte Ørjan Håskjold Nyland ut i full strekk for å hindre 2–2.

– Se og nyt

Norge slet i innledningen av kampen, men etter hvert skulle det altså lykkes for Nusa og Haaland.

Etter å ha prøvd å finne Erling Braut Haaland et par ganger tidligere i kampen, satt samarbeidet skikkelig i det 25. minutt.

Club Brugge-spilleren sendte et presist innlegg inn foran mål, og der raget Haaland høyest i lufta og headet Norge i ledelsen.

– Se og nyt det forarbeidet til Nusa. Han kan gå begge veier, men velger å gå ned til linjen. Han slår et perfekt innlegg, og der er det ingen som er i nærheten av å matche spensten, timingen og kraften til Haaland, kommenterte Jesper Mathisen på TV 2s sending.

Det var Haalands 25. landslagsmål på 26 kamper.

Noen minutter senere leverte Nusa nok et nydelig forarbeid, og denne gangen var det Ødegaard som satte ballen i mål.

18-åringen satte fart inn fra venstre og parkerte to georgiske forsvarsspillere før han dyttet ballen ut mot sekstenmeterstreken. Der kom Ødegaard løpende, og kapteinen limte ballen i lengste hjørne.

En vakker scoring, hvor spesielt forarbeidet til Nusa ble hyllet.

– Det er noe av det råeste vi har sett på Ullevaal noensinne, utbrøt Mathisen etter scoringen, ifølge Nettavisen.

Skummelt overtidsmål

Norge gikk dermed til pause med et solid utgangspunkt, og så ut til å hale i land en grei seier i andre omgang. Men på overtid holdt Norge på å rote det til igjen.

Budu Zivzivadze reduserte for Georgia og tente håpet om poeng for gjestene. Norge så en smule rystet ut etter Geogias mål, men det endte til slutt med seier til Solbakkens menn.

Norge har en tøff jobb foran seg med å kvalifisere seg til EM direkte via kvalifiseringen, men helt umulig er det ikke.

Skottland ligger øverst på tabellen med 15 poeng, mens Spania er nummer to med ni poeng. Norge er nummer tre med sju poeng, og med én kamp mer spilt enn Spania.

I midten av oktober møter Norge tabelljumbo Kypros borte og Spania hjemme på Ullevaal.