Gå til sidens hovedinnhold

Kaster ut musene og åpner Støkken på E6 etter oppslag i ØB

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: Støkken kontrollstasjon langs E6 sørgående mellom Ås og Vestby har vært stengt i nærmere to år på grunn av søppel, mus og rotter.

I august fortalte Ronny Lindesteg, fagleder utekontroll i Statens vegvesen, at det ble vurdert om Støkken skulle rives eller saneres.

- Vi vil gjerne beholde Støkken, men da må problemet fjernes først. Rottene har tatt seg inn i kabelganger og ødelagt mye elektrisk utstyr, sa han.

Det samme gjaldt Støkken nord på andre siden av E6, som er en hvileplass for yrkessjåfører. Også denne plassen var invadert av rotter.

- Der skal det visst sprelle nederst i søppelkassene, fortalte utelederen.

I gang i løpet av januar

Etter at ØB skrev at veivesenet ville stenge Taraldrud om natten fordi plassen blir nedgriset, ble flere oppmerksomme på problemet både der og på Støkken, og saken fikk fortgang.

- Det ble nok gjort noen omprioriteringer og meldingen var at dette skulle fikses. Artikkelen i ØB var effektfull. Det er jeg selvsagt godt fornøyd med, sier Lindesteg.

Nå ryddes plassene på hver side av motorveien, toaletter er på plass og i kontrakten til ny renholdsentreprenør skal det ryddes hyppigere. Målet er å komme igang i løpet av januar.

- Endelig kan vi kontrollere biler der igjen. Resultatene har vært gode der, så den muligheten har vi savnet, sier Lindesteg.

Dropper bom

Yrkessjåfører kan parkere på Støkken for å ta en pålagt hvil, men kan ikke stå der et døgn.

Mange har brukt Taraldrud som hvileplass selv om det er en kontrollstasjon, og Lindesteg pirket i et betent tema da han foreslo å nattestenge Taraldrud.

Problemet er at søppelbøttene ofte er så stappfulle at det flyter i hekkene og i skråningen. I tillegg har kontrollørene sett resultatet av at sjåfører gjør sitt fornødne ute. Det mener Lindesteg er helt uakseptable arbeidsforhold for kontrollørene i veivesenet.

Nå får den nye renholdsentreprenøren en sjanse til å holde plassen ryddet for søppel som tiltrekker skadedyr. Derfor vil veivesenet inntil videre ikke stenge Taraldrud med bom om natten. De vil også se gjennom fingrene når trailersjåfører parkerer og hviler på Taraldrud.

- Det mangler hvileplasser. Stenges Taraldrud, slår det tilbake på oss selv. Det ville også økt presset på de eksisterende plassene. Sjåførene må ta hvilepausene sine, sier Lindesteg.

Kommentarer til denne saken