Stopp kantslåtten

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er med stigende uro og forbauselse jeg nå om dagen ser at vegvesnetmed stor iver, ribber alle grøftekanter langs fylkes- og riksveier for alleblomster som kan brukes av humler og bier.

Dette medhumler og bier og deres mulighet til å finne blomster å beite på, er et hetttema om dagen. Med den ene hånden harmyndighetene opprettet en ordning hvor bønder kan få støtte for å etablereblomsterenger til glede for disse insektene. Derfor er det nesten utrolig at de sammemyndigheter med den andre hånden, for skattebetalernes penger, feier ned egnetblomsterflora på Norges største eng, nemlig våre grøftekanter.

Det er forstemmendeat man bruker resurser på å klippe ned grøftekanter hvor det ikke er et snev avtrafikksikkerhet som kan være grunnen. Med dagens kunnskap og bevissthet rundt dette med behov for pollinerendeinnsekter, burde det være helt klare trafikksikkerhetsmessige grunner før mangår til tiltak som å slå nedblomsterfloraen.

Flerekommuner har heldigvis sett lyset og stoppet all kantslått langs kommunaleveier, men snakker om å slå til høsten. Dethøres ikke fornuftig ut, man burde helle sørge for å så høstblomster, slik atinsektene hadde noe å glede seg over helt frem til sesongen er forbi. I det hele tatt, bruk de resursene som i dagbenyttes til kantslått, til heller å foredle våre grøftekanter gjennom å så gode,norske blomsterarter som insektene kanha glede av.

Derforoppfordres det til en mye større bevissthet rundt dette tema fra alle i detoffentlige, fra Storting og regjerning og ned til adminsitrasjonene i både statog kommune.

Norgekrysser fingrene og håper.

Tore Nordberg, Kolbotn

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken