Dagen etter ransakelsen på Vinterbro, tok ØB kontakt med politiet for å høre om det har vært noen nye aksjoner i Follo etter Millehaugen, det har det ikke vært.

Torsdag kveld ble det kjent at Oslo politidistrikt har overtatt etterforskningen som startet etter at forvaringsdømte Stig Millehaugen ikke kom tilbake fra en permisjon fra fengsel.

Bakgrunnen for at overtagelsen er at Millehaugen antas å ha reist fra Trøndelag til Oslo onsdag, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding torsdag kveld.

Politiet vet ikke om Millehaugen befinner seg i Oslo i øyeblikket.

– Vi holder alle muligheter åpne for hvor han kan være nå, og vi vil etterforske bredt, sier politiinspektør Trude Buanes.

Stor aktivitet

Det ble aksjonert flere steder torsdag, og en person ble pågrepet for bistand. Han ble løslatt etter avhør. Foreløpig opprettholdes siktelsen.

Politiet har ikke gått ut med hvor dette var.

Det er ingen nye personer er pågrepet etter torsdag kveld.

Les også

Slik ranet han Svartskog postkontor i 1992

Lette på Vinterbro

Grytidlig torsdag morgen var det ransakelse i en bolig på Vinterbro.

Politiet lette etter Millehaugen på adressen, men fant ingenting.

Den boende på adressen skal ha vært en bekjent av Millehaugen, og har jobbet med han for flere år siden.

Millehaugen har hatt flere bekjentskaper i Follo gjennom årene.

Ønsker tips

Politiet går nå gjennom spor og tips som er kommet inn i saken.

–Vi holder alle muligheter åpne for hvor Millehaugen kan befinne seg. Han er etterlyst både i Norge og internasjonalt. Politiet er fortsatt interessert i opplysninger fra publikum som kan ha sett noe, sier Unni T. Grøndal, pressevakt i Oslo politidistrikt fredag formiddag.

Mulige observasjoner kan gis til politiet på tlf. 02800 eller via www.tips.politiet.no/Oslo

I etterlysningen fra Interpol står det at Millehaugen er 179 centimeter høy, og at han er blond med blå øyne. I tillegg skal han ha flere tatoveringer, deriblant «Che Guvara» på høyre overarm sammen med et keltisk og et kinesisk symbol, og «Mit Gott» på høyre arm.

Møtte ikke opp etter permisjon

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaug (53) møtte ikke opp i Trondheim fengsel etter permisjon onsdag ettermiddag. Nå har politiet slått riksalarm og etterlyst Millehaug internasjonalt.

Politiet leter onsdag ettermiddag etter dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter permisjon.

Det var NRK som først omtalte saken og skrev at politiet har slått riksalarm, noe som betyr at Millehaugen er internt etterlyst hos politiet i hele landet. Kort tid senere ble det meldt at Millehaug også er etterlyst internasjonalt gjennom Interpool.

Var på sin sjette permisjon

I en pressemelding skriver Trøndelag politidistrikt at Millehaugen hadde permisjon fra Trondheim fengsel i tidsrommet 09.00 til 15.00 onsdag 1. juni, men at han ikke møtte opp som avtalt.

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen måtte oppgi en bestemt grunn for å få permisjon fra Trondheim fengsel onsdag. Dette var hans sjette permisjon.

– Man må ha en spesiell grunn, det hadde han også i dette tilfellet, uten at jeg vil kommentere hva dette var. På generelt grunnlag kan jeg si at det kan være alt fra besøk av familie til andre aktiviteter, sier fengselsleder Egil Gabrielsen til Dagbladet.

Onsdag hadde Millehaugen permisjon fra klokken 9 til 15, men møtte ikke opp som avtalt etterpå. Nå er han etterlyst internasjonalt.

Millehaugen hadde gjennomført fem tidligere permisjoner fra Trondheim fengsel uten at noe hadde gått galt. Den forvaringsdømte 53-åringen ble dømt til 21 års forvaring med minstetid på ti år i 2012.

Ran på Svartskog

Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, som væpnet ran og overlagt drap. Et av ranene skjedde på Svartskog postkontor august 1992.

I 1993 ble Millehaugen dømt til 17 års fengsel for blant annet å ha skutt og drept en fengselsbetjent mens han satt i varetekt.

I 2012 dømt til 21 års forvaring for drapet på Mohammed Jeddi Javed. Javed ble funnet i en utbrent bil på Haugerud i Oslo i 2009.

Han har sittet i fengsel hele sitt voksne liv.