SKI: – Her blir det selvsagt mest for barna, men også en mulighet for de voksne til å høre sønnen Jo Vestly fortelle om oppveksten hjemme hos Anne-Cath., sier bibliotekar ved biblioteket i Ski, Ingrid Kornstad.

Knerten og Ole Alexander Filibom-bom-bom

Anne-Cath. Vestly ble født 15. februar 1920 på Rena. Hun begynte tidlig å jobbe som skuespiller, og i 1948 begynte hun i Barnetimen for de minste på NRK. Det ble starten på et av de mest kjente forfatterskapene i Norge – hvem har vel ikke hørt eller lest om Knerten, mormor og de åtte ungene og Ole Aleksander Filibom-bom-bom?

– Feiringen begynner på Ski bibliotek allerede i kveld klokka 19.00. Da kommer Jo Vestly, sønnen til Anne-Cath. og Johan Vestly, på besøk. Jo vil fortelle om oppveksten hjemme hos kunstnerekteparet Anne-Cath og Johan, og deres 40 år lange kunstneriske samarbeid.

– Det blir en unik mulighet til å bli kjent med Vestly-familiens liv fra innsiden, sier bibliotekar ved Ski bibliotek, Ingrid Kornstad.


Knerten-verksted i Ski

Anne-Cath. skrev for barna, og på selveste 100-årsdagen lørdag 15. februar er det selvfølgelig barna som står i sentrum. På Kolben bibliotek klokka 12.00 blir det en livlig og fantasifull fortellerstund om noen av Vestlys figurer som passer for barn fra 3 år. Fortellerstunden avsluttes musikalsk med kulturskolens strykekvartett Kolbotianerne.

Klokka 12.40 kan de litt større barna bli med på spikkeverksted med Myrvoll speidergruppe, og her blir det mulig å spikke sin egen Knerten.

– Mulighet for å lage sin egen Knerten blir det også på Ski bibliotek lørdag 15. februar, her blir det nemlig Knerten-verksted fra klokka 12-14. Klokka 13.00 blir det fortellerstund for de minste, og her dukker kanskje også Mormor opp med hjemmelagde vafler, frister Ingrid Kornstad.