Gå til sidens hovedinnhold

Storstilt konsert med trøkk i Ski

Artikkelen er over 1 år gammel

Historien om The Andrews Sisters blir presentert av Underholdningsvogna og Ski Storband i Rådhusteateret.

SKI: Du ønskes velkommen til en sprudlende musikalforestilling med Ski Storband og Underholdningsvogna, med Maiken Kroken, Benedicte Barra og Kjersti Ekman.

Søstrene hadde sin første store hit i 1938, så årets høst- og julekonsert fra Ski Storband skal tilbake til en æra før de store storbandene hadde sin storhetstid. The Andrews Sisters storhetstid var fra 1938 og frem til 1953, og gjennom Underholdningsvognas sin fremføring blir vi sunget og fortalt historien om søstrene.

Musikalforestilling

«The Andrews Sisters» er en musikkteaterforestilling produsert av Underholdningsvogna, og som forteller historien om de tre norsk-amerikanske søstrene som tok verden med storm med sin fantastiske sceneutstråling og stemmeprakt i 1930- og 1940-årene.

The Andrews Sisters – LaVerne, Maxene og Patty – hadde norsk mor og det sies at det var fra sin norske familiegren søstrene fikk sin musikalitet. De vokste opp i Mound i Minneapolis, Minnesota, og startet sin karriere som varietéteatret. De slo gjennom med låten Bei Mir Bist Du Schoen i 1938, og de fikk kallenavnet Dronningene av jukeboxen. De solgte over 100 millioner plater i løpet av sin karriere og – de hadde flere Top 10-plasseringer på Billboard enn både Elvis og The Beatles.


Søstrenes musikk blir beskrevet som såkalt «close harmony», hvor musikkarrangementet har akkordnotene liggende relativt tett innpå hverandre. Ett godt eksempel på close harmony er Glenn Millers Moonlight Serenade hvor treblåsseksjonen er fremtredende arrangert og som sterkt er med og bidrar til Glenn Millers velkjente karakteriske sound, samt selvfølgelig The Andrews Sisters musikk gjennom 2 tiår.

Underholdningsvogna AS er et kompani som eies og driftes av Kjersti Vatnan Ekman, Maiken Stølan Kroken og Benedicte Barra Kvinge. De tre damene er alle tre utdannede musikere fra England (LIPA, University of Chichester), samt har pedagogikk fra Norges Musikkhøgskole.

åren 2019 var Underholdningsvogna å se på TVNorges nye program All Together Now! hvor de kom til finalen med sine jazzversjoner av Trang Fødsels «Kursiv» og Beatleslåta Can’t Buy Me Love. I 2015 gjestet de «Beat for Beat» på NRK og våren 2017 var de å høre i radioprogrammet «Spillerom» på P2.

Erfarne

Ski Storband ble stiftet i oktober 1976, og er i 2019 i sitt 43. år. Konserten er Ski Storbands årlige hovedkonsert – en konsert hvor vi gjerne presenterer litt større konsertformater enn det vi ellers har på våre storbandcaféer gjennom året. Foruten vårt samarbeid med Underholdningsvogna så har bandet ellers de senere årene hatt konserter med Stina Stenerud, Silya Nymoen, Rebekka Bakken, Majken Christiansen, og Margareta Bengtsson, for å nevne noen.

Bandet ledes av bandets faste musikalske leder - Biørn Barlo, og konserten, som mottar støtte fra Norsk Jazzforum, spilles lørdag 30. november klokken 18.30 i Rådhusteatret i Ski

Kommentarer til denne saken