OSLO: På Akershus-benken de neste fire årene vil vi finne fire representanter fra Follo på Stortinget. Det er Nils Aage Jegstad (H) fra Vestby, Nicholas Wilkinson (SV) fra Oppegård, Tuva Moflag (Ap) fra Ski og Nina Sandberg (Ap) fra Nesodden.

Ikke nok med det. Da Stortinget åpnet mandag etter stortingsvalget 11. september, var også Anne Kristine Linnestad (H) fra Ski på plass. Hun rykker inn som vara så lenge Henrik Asheim fra Bærum er konstituert som kunnskapsminister. Det er han frem til og med 17. november. Da kommer Torbjørn Røe Isaksen tilbake fra pappaperm.

– To fra Ski på plass når Stortinget åpnet i dag, og så lenge Henrik Asheim er minister, skal Tuva Moflag og jeg dele pult i Stortingssalen, skrev Linnestad på sin FB-side mandag.

– Ærefrykt

Nicholas Wilkinson (SV er en av tolv representanter fra Akershus på Stortinget. Mandag hadde han sin første dag på jobb.

– Det var med aldri så lite ærefrykt vi gikk inn i salen nå. Det er bare en formalitet, men nå ble alt veldig virkelig, sier Oppegård-mannen med et smil.

I ryggen har han 17.859 velgere i Akershus som stemte på hans parti.

– Mine viktigste oppgaver er å jobbe for at det skal være små forskjeller, og store muligheter for alle. Og at vi skal få ned klimagassutslippene så Norge blir grønnere. I dag gikk startskuddet for arbeidet. Jeg gleder meg til de neste fire årene!