– Mye av det de markerer har gått ut på dato

Helt Greit: Med lesestoff og musikk på øret syntes ikke Dag Midtgård det er noe problem at toget hans sto stille i en time på Ski stasjon onsdag, i en politisk streik. Begge FOTO: Eskild Gausemel Berge

Helt Greit: Med lesestoff og musikk på øret syntes ikke Dag Midtgård det er noe problem at toget hans sto stille i en time på Ski stasjon onsdag, i en politisk streik. Begge FOTO: Eskild Gausemel Berge

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politisk streik stoppet tog, stengte barnehager og kansellerte flygninger

DEL

FOLLO/OSLO: LO, Unio og YS protesterte mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven med politisk streik onsdag ettermiddag.

Klokken 14 startet den politiske streiken, som varte i to timer.

Det ble holdt over 200 arrangement og rundt 170 markeringer rundt omkring i landet onsdag ettermiddag, for å vise motstand mot endringene i loven.

Klokken 15 stoppet togene som gikk i rute og sto stille i en time for å markere streiken. Bibliotek sto ubemannet, barnehager og SFO stengte tidligere og øvrig kollektivtrafikk kjørte ikke mellom 15-15:30 onsdag.

Store endringer i samfunnet

Dag Midtgård var på vei hjem til Askim, fra jobb Oslo. Toget til Mysen sto stille i en time på Ski stasjon, for å markere streiken.

– Det at toget stoppet opp, er helt greit. Jeg har tatt med meg lesestoff og har musikk på øret, sier Midtgård.

Grunnen til at toget hans sto stille er Midtgård imidlertid mer skeptisk til.

– Jeg støtter egentlig ikke streiken. Mye av det LO og de andre forbundene markerer med denne streiken har gått ut på dato. Det har vært store samfunnsendringer siden de reglene i loven som det markeres motstand mot var viktige å forsvare.

Skille mellom stor og liten

Midtgård resonnerer seg frem til at saken er komplisert, men står på meningene om streikens grunnlag.

– Noen ganger vil det være uheldig med midlertidige ansettelser, men hva er valget om man kanskje må sies opp istedenfor, spør han.

Føler det har vært vellykket

Leder av Fagforbundet i Oppegård, Nina Gillebo Pettersen, synes streiken har vært vellykket.

Vi har nådd frem med budskapet vårt, og jeg føler så absolutt det har vært vellykket, sier Gillebo Pettersen.

Sammen med arbeidstagere fra fagforeningene har hun samlet seg til en markering foran Stortinget onsdag ettermiddag, da vi snakket med henne.

– Oppmykningen av Arbeidsmiljøloven og åpningen for flere midlertidige ansettelser som regjeringen foreslår, opprører oss arbeidsfolk. Medlemmene våre synes at det er viktig å vise motstand mot forslagene fra regjeringen.

Hun håper det er forståelse mot forslagene til regjeringen.

– Jeg føler vi har bred støtte for streiken, og motstanden mot forslagene.

Artikkeltags