Flymaten ble streikerammet

Gardermoen:
Norwegian og SAS fly ved øst piren på Oslo Lufthavn tirsdag. I bakgrunn skimtes nye pir nord som åpnes i 2017. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Gardermoen: Norwegian og SAS fly ved øst piren på Oslo Lufthavn tirsdag. I bakgrunn skimtes nye pir nord som åpnes i 2017. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter et drøyt døgn i streik, har Parat og NHO reiseliv nå kommet til enighet.

DEL

Bli abonnent og få tilgang til alt på ØB.no for 99 kroner i åtte uker

OSLO: Produksjon av all flymat på de Gardermoen og Flesland ble fredag omfattet av en streik som følge av at 192 Parat-medlemmer i Gate Gourmet la ned arbeidet fordi det ikke ble enighet med NHO Reiseliv innen midnatt torsdag.

Det gjorde at man verken fikk kjøpt drikke, mat eller forhåndsbestilt taxfree-varer ombord hos blant annet SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines.

Men nå har partene kommet til en enighet og streiken avsluttes ved arbeidstidens begynnelse – cirka klokken 04:00 natt til søndag.

Parats forhandlingsleder Grete Dieserud sier kampen for reelle lokale forhandlinger er viktig og at deres medlemmer i Gate Gourmet ved neste oppgjør kan forhandle særegne behov.

– For oss har dette vært en kort, men intens kamp og jeg vil benytte muligheten til å takke for innsatsen til våre 192 medlemmer på Gardermoen og Flesland som har vært viktige for å få dette resultatet i havn, sier hun.

Det kan være noen små innkjøringsproblemer, men Dieserud regner med at leveringen av mat og drikke på flyene raskt vil normaliseres.

 

Artikkeltags