SKI: Østfoldbanen var stengt mellom Vestby og Moss onsdag ettermiddag. Bane NOR meldte om problemene klokken 15.55. Årsaken var strømproblemer.

– Vi jobber med å rette feilen, men prognose er usikker, meldte Bane NOR, som opplyste at det var linjene L21 og R20 som var berørt.

På sin nettside skrev NSB at det blir satt opp busspendel mellom Vestby og Moss på linje L21, mens regiontoget erstattes med buss.

Pressesjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby sa at problemene ikke gikk ut over de andre togavgangene til eller fra Ski. Samtidig la han ikke skjul på at det var den verste tiden å få stans i togtrafikken på.

– Vi jobber med å skaffe busser, men det er et kjempebehov vi har midt i rushen. Store forsinkelser må påregnes, sa han.

En av de reisende fra Vestby stasjon fortalte om kaotiske tilstander:

– Det var ekstremt mange folk.

Utover de vanlige rutebussene til Hølen og Pepperstad, så hun bare en buss for tog mens hun sto og ventet.

En annen fortalte at det ikke var noen informasjon om hvor bussene som ble satt inn stoppet hen, at det virket som bussjåførene heller ikke visste hvor de skulle kjøre og at folk løp fram og tilbake mellom bussene samtidig som det kom nye tog med flere folk.

Ifølge Lundeby var det i tillegg til å få på plass nok busser vanskelig å skaffe nok mannskaper som kunne bistå på stasjonene. Han sa at bussjåførene skulle ha informasjon om hvor de skulle kjøre, men at det ikke blir satt opp skilt ved eller i bussene når det ikke er planlagte avvik.

Klokken 18.13 melder Bane NOR at trafikken går som normalt igjen mellom Vestby og Moss etter tidligere strømproblemer, men at man fortsatt må regne med noen forsinkelser. Klokken 19.28 melder Bane NOR at kun et spor er i drift, noe som fører til forsinkelser onsdag kveld.