– Mer øl i idretten

Lørdagens løp hadde totalt 250 påmeldte løpere, og flere hundre medstudenter stilte opp som tilskuere. Noen med høytaleranlegg og andre med grill. ALLE FOTO: ESKILD GAUSEMEL BERGE

Lørdagens løp hadde totalt 250 påmeldte løpere, og flere hundre medstudenter stilte opp som tilskuere. Noen med høytaleranlegg og andre med grill. ALLE FOTO: ESKILD GAUSEMEL BERGE

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ÅS: Lørdag formiddag troppet flere hundre studenter opp på Storebrand i Ås, da det årlige "3000 meter øl"-løpet gikk av stabelen.

– Først og fremst er det veldig god stemning og mye liv her, forteller "BEsvetter" og ansvarlig for arrangementet, Håvard Ødegård.

3000 meter øl er ingen vanlig øvelse. I herreklassen skal det løpes syv runder på idrettsbanen, og drikkes syv øl. Kvinnene må løpe fire runder og sluke fire øl.

– Det er veldig strengt her. Alle må drikke ølen i målområde, og helle den over hodet for å vise at den er tom. Deretter kan de legge ut på en ny runde, sier Ødegård.

Knuser man en ølflaske, forlater banen eller spytter i sammenhengende i mer enn et sekund betraktes det som spy og man havner da i "Turistklassen".

Turistklassen konkurrerer hverken om plassering, verdensrekordtittel eller ære, opplyser Ødegård.

Studentforeningen "Mannskoret Over Rævne" er det som står bak arrangementet, og Ødegård tror at løpet er det største og beste idrettsarrangementet i kommunen.

– Foreningen vår er tuftet på fjell, øl og damer. Vi forsøker med dette arrangementet å flette dette grunnlaget inn i idretten. Jeg vil si at det er stor suksess.

Minuttet bak verdensrekorden

Verdensrekorden i 3000 meter øl, ble satt av Stian Stensland og er på tiden 14:31. Bernt Bjørstad løp inn på bestetiden lørdag, og var minuttet senere enn Stensland på tiden 15:30.

– Løpet gikk veldig fint, null problem, forteller Bjørstad som også er "BEstyrer" (sjef) i Mannskoret som arrangerer løpet.

Han mener øl gjør godt for de sportslige prestasjonene, og anbefaler idretten til å hente inspirasjon fra løpet.

– Det er veldig viktig å være hydrert og holde væskenivået oppe, og øl har en unik egenskap her, forteller Bjørnstad som etterlyser mer øl i idretten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken