SVARTSKOG: Cecilie Steensen Skovholt er travelt opptatt med å skjenke opp suppe til stamgjestene ved kafébordet. Søndag 1. februar overtok hun Svartskog kolonial, tre måneder etter at hun var på Svartskog for aller første gang.

– Jeg og mannen min, Tom, dro på visning første helgen i november. Vi forelsket oss fullstendig i dette stedet, forteller den nybakte kaféverten.
Det var i oktober Anna M. Almqvist la eiendommen ut for salg. Etter å ha bygd opp og drevet Svartskog kolonial siden 2011, ønsket hun mer tid til barna. Prisantydning var åtte millioner kroner.

 

Drøm og virkelighet

Cecilie og Tom var tilbake på kolonialen både hverdag og helg etter den første forelskelsen. Så tok de avgjørelsen. Om to uker flytter familien fra Asker og inn i annen etasje på kolonialen. Hun gleder seg til å bli bedre kjent og å se Svartskog i sommerskrud.

– Dette er det nærmeste jeg kommer å drive et lite hotell i Spania, sier hun drømmende. Kafédriften bygger på mer enn drømmer.

– Jeg var 21 år gammel da jeg ble daglig leder for en bensinstasjon. Siden har både jeg og mannen min drevet bensinstasjoner, opptil åtte enheter av gangen. Servicenæringen er jeg godt kjent med. Også livsstilen hvor man aldri har helt fri. Dessuten er min store hobby å lage gourmetmat. Jeg skal sørge for bra, hjemmelaget mat av gode råvarer, forsikrer hun.

Cecilie liker å være i farten og ser fordeler ved alltid å være der når sønnen på åtte kommer fra skolen. Han skal begynne på Kolbotn.
Selv om Cecilie vil sette sitt eget preg på stedet, blir mye uendret.

– Jeg skal ta vare på sjarmen, forsikrer hun.
 

Dekket bord

Anna skal fortsatt hjelpe til på bruktmarkedsiden. Kolonialvarer blir stadig å finne i hyllene. Et par ganger i måneden vil hun ha kveldsåpent, for lokalbefolkningen.

– Jeg tar av meg hatten for måten folk har tatt meg imot. De tar meg i hånden og ønsker velkommen til Svartskog. Jeg forstår at det betyr mye at stedet drives videre.

Cecilie berømmer sin forgjenger.

– Jeg kommer til dekket bord. Anna har gjort dette til et fantastisk sted.