Svein Gjedrem ny styreleder i Helse Sør-Øst

UTE: Svein Gjedrem har sittet i Ahus-styret en tid. Nå er han valgt som styreleder i Helse Sør-Øst, og går ut av Ahus-styret.

UTE: Svein Gjedrem har sittet i Ahus-styret en tid. Nå er han valgt som styreleder i Helse Sør-Øst, og går ut av Ahus-styret.

Artikkelen er over 2 år gammel

Svein Gjedrem fra Oppegård er blitt styreleder i Helse Sør-Øst, og har derfor gått ut av Ahus-styret.

DEL

LØRENSKOG: Svein Gjedrem (68) er opprinnelig fra Finnøy utenfor Stavanger, men har bodd på Svartskog i mange år. Fra januar 1999 til desember 2010 var han sentralbanksjef, og leder av Norges Banks sentralstyre.

Siden 2015 har Gjedrem vært styreleder i Helse Bergen i tillegg til at han har vært styremedlem i Ahus-styret fra 2016.

Store utskiftninger

Det er flere endringer i det nye Ahus-styret. Tidligere styreleder Per Christian Voss er blitt styreleder for Sykehuset Vestfold, og blir erstattet av Stener Kvinnsland. Også Gunn Elin Bjørneboe i tillegg til Svein Gjedrem går ut av styret.

Morten Dæhlen, Sven Ole Fagernæs og Hanne Tangen Nilsen er nye medlemmer av styret.

Den nye styrelederen er Stener Kvinnsland. Han har blant annet vært direktør for Helse Bergen, og har hatt flere styrelederverv, blant annet i Stavanger universitetssykehus og Oslo universitetssykehus. I perioden 2015-2016 ledet han utredningen av ny eierstruktur for spesialisthelsetjenesten i det såkalte Kvinnsland-utvalget. Han har sittet i Ahus-styret siden i fjor høst.

Kvinnsland er spesialist i onkologi, og har hatt sentrale posisjoner innen kreftbehandling både på St. Olavs hospital og Haukeland universitetssykehus, og ble i 2000 generalsekretær i den internasjonale kreftunion UICC. Han var professor ved NTNU fra 1987 til 1991, og ved Universitetet i Oslo i perioden 1996-2000. I mars 2017 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs orden for sin fremragende pionerinnsats innen medisin og helseledelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken