Full smugler stakk av fra tollkontroll – pågrepet etter biljakt

TATT: Smugleren forsøkte å komme seg unna, men ble til slutt pågrepet med bilen full av øl og sprit.

TATT: Smugleren forsøkte å komme seg unna, men ble til slutt pågrepet med bilen full av øl og sprit. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Smugleren hadde ingen planer om å stoppe i kontroll da han kom over riksgrensen på Svinesund i helgen. Etter en politijakt ble han stoppet med altfor mye alkohol – både i kroppen og i bagasjen.

DEL

ØSTFOLD: Det var lørdag ettermiddag at nordmannen kom kjørende over den gamle broa på Svinesund. Etter en sjekk av skiltene på bilen, ble det besluttet å vinke ham inn.

– Vi så tidlig at skiltene var falske, og forsøkte å vinke ham inn, men han nektet å stanse. Han fortsatte mot Svinesundparken, før han bestemte seg for å snu og kjøre mot Sverige på E6 igjen, sier Per Kristian Grandahl hos Tollvesenet til Fredriksstad Blad.

Politiet ble tilkalt og fulgte etter sjåføren. Da bommene på E6 ble stengt, bestemte han seg for å kjøre ned til Sponvika. Der endte også bilturen.

– I bilen hans ble det funnet 495 liter øl og 24 liter brennevin. Det ble også mistenkt at han var påvirket av alkohol, noe promilletesten bekreftet at han var, sier Grandahl.

Mannen ble tatt hånd om av politiet.

Mandag kveld måtte tollerne rykke ut igjen da en mistenkelig bil passerte grensen på Kornsjø. Tollerne fikk bistand av politiet som tok opp jakten på bilen.

– Han ble til slutt stanset ikke langt fra grensen. I bilen ble det funnet 720 liter brennevin og 7.200 sigaretter. Bilen var også utstyrt med falske skilter, i tillegg til at bilen var manipulert for å lure oss, sier Grandahl.

Unndratte avgifter var på 327.655 kroner og mannen ble overlatt til politiet. Han er også tatt for lignende forhold tidligere, får FB opplyst.

Artikkeltags