Gå til sidens hovedinnhold

Seks smuglerbiler stjålet fra politilageret på Svinesund

Artikkelen er over 6 år gammel

Seks beslaglagte smuglerbiler har blitt stjålet fra politiets lager på Svinesund i sommer.

Det skriver NRK Østfold.

Ifølge politiet er det avdekket seks innbrudd ved lageret der en rekke smuglerbiler står parkert. Alle innbruddene skal ha skjedd i løpet av sommermånedene.

– Dette er selvfølgelig svært uheldig. Vi har jo hatt tilfeller tidligere også da smuglere har kommet tilbake og gjort innbrudd på politiets beslagslager her. Vi frykter jo selvfølgelig at bilene havner tilbake i smuglingstrafikken igjen, sier avdelingssjef i Tollregion Øst-Norge, Asle Farberg til NRK Østfold.

Ikke første gang

Og det er langt ifra første gang at det blir gjort innbrudd ved politilageret på Svinesund. I april 2013 ble 15 spesialbygde smuglerbiler beslaglagt i Østfold. En måned senere var ni av bilene stjålet fra lageret de sto på, og tollvesenet tror det er smuglerligaen som har tatt tilbake bilene sine. Den gangen trodde politiet at en smuglerliga sto bak tyveriene.

– Det kan se ut som om ni av de 15 bilene har forsvunnet fra området samtidig. Mest sannsynlig har de blitt stjålet fra lageret natt til 1. mai. Det lageret er på Svinesund og brukes av både tollvesenet og politiet, sa kontorsjef hos Tollvesenet på Svinesund, Wenche Fredriksen den gangen.

Skal sikre lageret bedre

Fredriksstad Blad har tidligere skrevet at opp mot hundre beslaglagte smuglerbiler står parkert ved lageret på Svinesund. Felles for mange av bilene er at de er manipulert for å tåle ekstra tung last: De er så stive i «fjæringen» at det ikke går an å presse dem ned med normal, fysisk menneskemakt.

Ifølge NRK er politiet og Tollvesenet i gang med å sikre lageret bedre ved blant annet å sett opp kameraovervåking og bedre belysning.

– Det er jo et lager som vi ikke sitter og passer på hele tiden. Ethvert sted er det jo mulighet for å gjøre et innbrudd på, sier politistasjonssjef i Halden, Roger Johannessen.

Kommentarer til denne saken