Svømmehall på Langhus kan ikke vente

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Om ett år er det over og ut for Langhus bad, et sted mange barn på Langhus har lært å svømme. Nytt basseng står ikke klart når det gamle legges ned, slik innbyggerne ble lovet. Vi foreldre på Langhus er nå bekymret for svømmeopplæringen kommunen tenker å tilby barna våre etter at Langhus bad er historie. Gamle Ski kommune har da kun basseng på inntil 16, 5 meter, som ikke gir noe godt utgangspunkt for å skape habile langdistansesvømmere. I planene for å få en presset bassenglogistikk til å gå rundt, for å tilby et minimum av lovpålagt svømme- og livredningsopplæring skal barna busses rundt, kanskje så langt som til Askim. Hvem skal betale for dette?

Å svømme er en livreddende ferdighet, både for deg selv og andre. Svømmedyktigheten som bygges som barn skal vare hele livet og er en viktig del av folkehelsen. Mange vil nok mene at å gjøre barna trygge i vann, og lære dem å svømme, er foreldrenes ansvar. Men med et presset svømmekurstilbud, og uten et skikkelig basseng i nærheten, vil denne muligheten bli dårligere for mange. Alle har ikke hytte på Sørlandet, mulighet til å kjøre langt av sted eller betale dyre inngangsbilletter til badeland annenhver helg. Og når blir det egentlig aktuelt igjen med en Sydentur?

Med dagens kommuneøkonomi frykter vi at nytt basseng vil bli skjøvet langt og lenger enn langt inn i framtiden. Kjære lokalpolitikere og ny kommunedirektør Øyvind Henriksen: Finn den planen for bassengbygging som har den korteste veien til målet og gjør det nå, for det er nå barna våre vokser opp.

FAU ved Langhus skole, Bøleråsen skole, Vevelstad skole og Haugjordet ungdomsskole

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken