SKI: Det er en ivrig gjeng som legger i vei fra Dagbo.
– I fjor hadde vi rundt 135 deltakere. Vi sykler innover i hele området i Hebekkskogen. Med den responsen vi har fått til nå så er det nok 150 i år, sier Frode Berntzen som er leder for terrengsykkelskolen og trener i Team Follo ung.
Terrengsykkelskolen starter i slutten av april. I tillegg har klubben planer om å arrangere en sykkeltur for Skis befolkning i forbindelse med Friluftslivets år.
– Vi opplever en veldig stor positivitet om dagen, med mange nye medlemmer og fin vekst. Men dette koster penger. Follo har alltid vært en klubb basert på frivillighet og lav økonomisk terskel for medlemmene. Vi er veldig opptatt å gi et godt tilbud som dekkes av medlemskontingent. For å kunne fortsette med dette må vi ha hjelp av næringslivet i Follo. Vi søker etter sponsorer. Dette er dedikerte midler som i utgangspunktet skal gå til drakter på terrengsykkelskolen og Team Follo ung. Det blir veldig samhold når de får klubbtrøye. En drøm er også å kunne ha en del sykler til utlån spesielt for barn som ikke har de nødvendige midler i familien til å stille med sykkel selv, forteller Frode Berntzen.

Mange utøvere

En slik sykkelpool hadde vært kjærkomment for dem det gjelder.
– Det er to måter å gjøre dette på. Enten at utøverne vi mener er berettiget til det, får en sykkel, eller at de får låne under terrengsykkelskolen. Vi ser all galskapen med pengegaloppen i barneidretten. Her i klubben har vi en filosofi om å gå helt den andre veien, men likevel gi et godt tilbud.
Vi mener det er et must. Vi skal ikke ha treningsavgifter for tusenvis av kroner. Dette skal kunne være et tilbud for alle. Vi samler mange av dem som faller litt utenfor fotballen og håndballen og har lyst til å prøve noe annet. Og det har vist seg at det er ganske mange, sier Frode Berntzen.

Leier inn trenere

Det er en god blanding aldersmessig på gjengen vi møter i Hebekkskogen.
– Mesteparten av denne gjengen hører med til Team Follo ung. Det er ungdomssatsingen vår for å gi dem et tilbud. De yngste trenes av foreldrene, men de eldste trenger eksterne trenerkrefter. Der må vi ut og leie inn trenere som er mer på landslagsnivå. Det koster også en del penger, sier Frode Berntzen.
Follo Sykkelklubb for øvrig har også mye på tapetet i år, på både landevei og terreng. Follorittet i august og to ritt av United Bakeries i henholdsvis juni og september hører med til aktivitetene.