Kjeftet på kommunen - takker nå for brøyting av sykkelveiene

FORNØYD: MDG-politiker i Oppegård, Jens Nordahl, er stårlende fornøyd med torsdagens brøyting av sykkelveiene inn mot Oslo:

FORNØYD: MDG-politiker i Oppegård, Jens Nordahl, er stårlende fornøyd med torsdagens brøyting av sykkelveiene inn mot Oslo: Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Vi har et tilbud til deg. Prøv ØB+ og få tilgang til alt på ØB.no i åtte uker for kun 99 kroner.

KOLBOTN: Leder av Miljøpartiet De Grønne i Oppegård Jens Nordahl har tidligere vært en høyrøstet kritiker av hvordan Oppegård kommune har håndtert sine sykkelveier når snøen har lavet ned i vinter.

Han var kritisk til at Høyre stemte ned et forslag om tiltak for å bedre forholdene på sykkelveiene i Oppegård, og mente en god sykkelstrategi ikke er verdt noe særlig om den ikke følges opp.

– Forskjellen er påtagelig. Med en gang man krysser grensen til Oslo, blir det nybrøytede og nystrødde veier, sa han i februar.

Her kan du lese resten av saken: Oppegård kommune rydder ikke sykkelveiene for snø

Høyres gruppeleder, Siv Kaspersen, reagerte kraftig på Nordahls påstander og mente han ikke visste hvor kommunegrensen går.

Les mer om diskusjonen her: Høyre og MDG krangler så snøfillene fyker 

Ros til alle som fortjener det

En strålende fornøyd Jens Nordahl ringte ØB-redaksjonen torsdag morgen. Han kunne da sykle fra Kolbotn til Oslo på sykkelveier som var brøytet.

– All honnør til Oppegård kommune som har tatt tak i problemet. Det er mange som fortjener en stor honnør, sier han.

Torsdag var det lange køer inn til hovedstaden på grunn av snøfallet. Da klokken hadde passert ti, tok det fortsatt en time å kjøre fra Tusenfryd til Bjørvika.

Nå som Brynstunnelen på Ring 3 rehabiliteres det kommende året, blir bilister oppfordret til enten å kjøre E18 eller benytte seg av innfartsparkeringen og ta bussen til byen.

  Pendlerne velger nok en gang bilen

– I dag går det raskere å sykle, proklamerte MDG-politikeren med et smil.

 

Artikkeltags