Denne sykkelparkeringen skulle vært stengt

Kaos: Ida Marie Pedersen sliter hver eneste morgen med å finne seg en plass i kaoset av sykler bak Skeidarbygget.foto:ole Kr. Trana

Kaos: Ida Marie Pedersen sliter hver eneste morgen med å finne seg en plass i kaoset av sykler bak Skeidarbygget.foto:ole Kr. Trana

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I februar 2014 ble det bestemt at sykkelparkeringen bak Skeidarbygget skulle fjernes. Fortsatt råder sykkelkaoset.

DEL

SKI: ØB har ved flere anledninger skrevet om sykkelparkering i umiddelbar nærhet av Ski stasjon.

I februar 2014 bestemte Jernbaneverket seg for at sykkelparkeringen bak Skeidarbygget skulle være midlertidig. På kort sikt skulle den fjernes.

Ikke bra nok

Dette har ikke skjedd. Det står fremdeles sykkelstativer på plassen, men det er for få, med tanke på alle som fremdeles benytter seg av denne parkeringsmuligheten.

– Dette er ikke bra nok. Kommunen ønsker jo at vi skal bruke sykkelen mer, da må det også legges til rette for det, sier en av de mange ivrige syklistene på vei med toget til Oslo, Ida Marie Pedersen.

Hun er bekymret for at sykler, som ikke blir låst til stativer, lett blir stjålet.

Del opp veien

– Jeg er klar over at dette er midlertidig og at alt nok blir bedre når den nye stasjonen står ferdig om noen år, men det er ikke godt nok. Vi må ha tilfredsstillende sykkelparkeringer nå, sier Pedersen.

– Du er klar over at det står en nesten ubrukt sykkelparkering i Birkelunden?

– Ja, det er jeg. Men det blir for langt unna i en stressende hverdag. Vi må kunne bli tilbudt sykkelparkering nærmere stasjonen, sier Pedersen.

En annen ting som Pedersen peker på, og som hun mener burde kunne blitt gjennomført til en billig penge er å dele opp gang og sykkelveier med streker. En del for de gående og en del for dem som velger å sykle.

– Jeg har bodd noen år i Danmark og har sett hvordan de med enkle midler har gjort det trafikksikkert for både gående og syklende. Det er mange nestenulykker i trafikken i dag. Dette er både billig og har stor effekt, sier Pedersen.

Artikkeltags